Μετά το περυσινό βάπτισμα του πυρός στα «σαλόνια», οδηγήθηκε στην αφετηρία του φετινού πρωταθλήματος πιο «ψημένη», με υψηλότερο μπάτζετ και καλύτερο ρόστερ.
Για πρώτη φορά στην ιστορία της εμφανίστηκε πέρυσι η Λαμία στη Super League. Ο δρόμος προς την καθιέρωση στη μεγάλη κατηγορία, περνάει μέσα από την υλοποίηση του στόχου της παραμονής (και) την φετινή σεζόν.
Λιγότερο «ψαρωμένη» απ΄ ότι πολλοί θα περίμεναν έσκασε…μύτη η (πρωτοεμφανιζόμενη) Λαμία στη Super League την περασμένη αγωνιστική περίοδο.
Παρ΄ ότι πρωτάρα, η ομάδα της Φθιώτιδας βρήκε τον τρόπο προκειμένου να καταφέρει να ορθώσει το ανάστημα της και να εξασφαλίσει χωρίς ιδιαίτερα πολλά καρδιοχτύπια την σωτηρία της.
Μάλιστα έφτασε στο σημείο να κάνει ολόκληρη την Ελλάδα να μιλά για πάρτι της, έχοντας εξελιχθεί σε “talk of the town” στον χάρτη του ελληνικού ποδοσφαίρου, από την στιγμή που κατάφερε να αποκλείσει…κοτζάμ Παναθηναϊκό και να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά στον θεσμό του Κυπέλλου.
Συνδυάζοντας το τερπνόν (διάκριση στο Κύπελλο) μετά του ωφελίμου (παραμονή στη Super League) η Λαμία απέκτησε το δικαίωμα να συμμετέχει για δεύτερη σερί σεζόν στο πρώτο τη τάξει ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της χώρας.
Όχι ως πρωτάρα πλέον και με περισσότερες χρήσιμες σουπερλιγκάτες εμπειρίες και παραστάσεις στην…τράπεζα της.
Κι αν κάτι δεν αλλάζει και παραμένει ακριβώς ο ίδιος, αυτός είναι ο βασικός στόχος.
Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
Όπως πέρυσι ως rookie, έτσι και φέτος, η Λαμία έχει ως αποκλειστική επιδίωξη την σωτηρία της.
Ίσως μάλιστα ο συγκεκριμένος στόχος να εμπεριέχει και υψηλότερο συντελεστή δυσκολίας από την περασμένη σεζόν, αν θυμηθούμε πως φέτος θα υποβιβαστούν απευθείας τρεις ομάδας (και όχι δύο, όπως πέρυσι) και μία ομάδα θα μπει στη ψυχοφθόρο διαδικασία του μπαράζ με τον δεύτερο της Football League.
Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΤΖΕΤ
Το μπάτζετ της ομάδας όχι μόνο δεν μειώθηκε το περασμένο καλοκαίρι – όπως συνέβη με αρκετούς εταίρους της Super League – αλλά αντίθετα, αυξήθηκε.
Ας είναι καλά ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Πανουργιάς Παπαϊωάννου, ο οποίος κόντρα στο οικονομικό ρεύμα της εποχής και χωρίς εξασφαλισμένο τηλεοπτικό συμβόλαιο (με την Λαμία να καταλήγει εν τέλει στην τηλεοπτική στέγη της ΕΡΤ) έβαλε το χέρι στην τσέπη για την ενίσχυση του ρόστερ που κυμαίνεται σε υψηλότερους δείκτες ποιότητας συγκριτικά με πέρυσι.
«MVP» Ο ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ
Ο ιδιοκτήτης της Λαμίας είναι αυτός που μέσα σε μια πενταετία (2012-2017) την οδήγησε από τα «αλώνια» της Δ΄Εθνικής στα «σαλόνια» της Super League.
Συνιδιοκτήτης (μαζί με το αδερφό του Μιχάλη) τεχνικών και εμπορικών εταιρειών που αναλαμβάνουν μεγάλα έργα στην Ελλάδα και δραστηριοποιούνται στη Γερμανία και σε χώρες της Αφρικής.
Πριν από την ενασχόλησή του με τη Λαμία, είχε δείξει ενδιαφέρον για την αγορά του Παναιτωλικού, ενώ έχει προσφέρει κατά καιρούς χείρες οικονομικής βοηθείας στον Φωκικό που εδρεύει στο γεωγραφικό διαμέρισμα της ιδιαίτερης πατρίδας του (Γραβιά Φωκίδας).
Επί των ημερών του η Λαμία αποτελεί μια από τις δακτυλοδεικτούμενες ομάδες της Super League που διακρίνονται για την εύρυθμη λειτουργία τους και είναι απολύτως συνεπής στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Και κάπως έτσι άλλωστε, χαρακτηρίζεται ως ο «MVP» των Φθιωτών.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Το…ραβδάκι του Χάβου
Μπορεί οι προπονητές να μην διαθέτουν «μαγικά ραβδάκια», ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση ο Μάκης Χάβος είναι αυτός που μεταμόρφωσε την Λαμία. Όχι από ασχημόπαπο σε κύκνο, αλλά από μία ομάδα που αποτέλεσε τον «σάκο του μποξ» για Άρη και Παναθηναϊκό στις πρώτες δύο αγωνιστικές του πρωταθλήματος, σε ένα σύνολο που παλεύει όλα τα παιχνίδια ανεξαρτήτως έδρας και αντιπάλου και βρίσκει τον τρόπο να ρίχνει στο σακούλι πολύτιμους βαθμούς. Ο 49χρονος προπονητής διαδέχτηκε τον Μπάμπη Τεννέ (πλήρωσε την κάκιστη εκκίνηση στο πρωτάθλημα και τις «τσαλακωμένες» σχέσεις με μερίδα παικτών) στον πάγκο της ομάδας, το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Επί των ημερών του, η Λαμία βρήκε τα πατήματά της παρουσίασε σημάδια βελτίωσης και κινείται σε τροχιά παραμονής.
ΜΑΣΤΟΥΡ
Δεν μπορεί το παλικάρι
Η μεταγραφή που σήκωσε την περισσότερη…σκόνη στη Λαμία το περασμένο καλοκαίρι έφερε στην ούγια την υπογραφή του Χακίμ Μαστούρ. O 20χρονος (wonderkid) μεσοεπιθετικός από το 2014 μέχρι το 2016 κυκλοφορούσε με την «ταμπέλα» του μεγαλύτερου ταλέντου της ηλικίας του στον πλανήτη. Τι να το κάνεις όμως. Στη Μίλαν δεν κατάφερε να κάνει καριέρα με αποτέλεσμα να δοθεί δανεικός σε Μάλαγα (Ισπανία), Τσβόλε (Ολλανδία) και εσχάτως τα ίχνη του να εντοπίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στις πέντε συμμετοχές του με τη Λαμία, έχει περάσει απαρατήρητος. Αντίθετα, σε πολύ πιο υψηλές στροφές κινούνται οι νεοαποκτηθέντες Μπερτόλιο, Μπαράλες, Καραμάνος για τους οποίους μπήκε βαθιά το χέρι στην τσέπη το καλοκαίρι και διαθέτουν τα υψηλότερα συμβόλαια εντός των τειχών (100.000 € plus).
Πηγή : FORZA