Ιαπωνία: Αμυνα για τα… πανηγύρια (vds)

Η Ιαπωνία μπορεί να κέρδισε με ανατροπή στις καθυστερήσεις την Ζάμπια με 4-3, αλλά έδειξε να έχει τρομερές αδυναμίες στην άμυνα κάτι που φάνηκε με τον τρόπο που δέχθηκε τα τρία γκολ από την Ζάμπια που βρέθηκε να προηγείται με 2-0.

Ο Τζακερόνι είδε τη Ζάμπια να προηγείται μόλις στο 9ο λεπτό. Στο 29′ έγινε και το 0-2, με τον Χόντα να μειώνει από τα 11 βήματα στο 40′, διαμορφώνοντας το σκορ ημιχρόνου. Ο Καγκάβα ισοφάρισε στο 74′, στο αμέσως επόμενο λεπτό ήρθε το ματς τούμπα με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Χόντα. Τα αμυντικά προβλήματα συνεχίστηκαν και στο 89′ ο Νισικάβα μάζεψε για τρίτη φορά τη μπάλα από την εστία του, όμως η τελευταία λέξη ανήκε στον Οκούμπο που είχε μπει αλλαγή στο ημίχρονο και στην επόμενη φάση χάρισε τη νίκη στην ομάδα του με φανταστικό κοντρόλ και όμορφο τελείωμα μέσα από την περιοχή, μετά από 30άρα μπαλιά του Αογιάμα που μόλις είχε μπει στο παιχνίδι!

Η σύνθεση της Ιαπωνίας: Νισικάβα, Κόνο (Μορισίγκε 60΄), Ουτσίντα (Σακάι 67′), Γιοσίντα, Ναγκαμότο, Έντο (Αογιάμα 91′), Κακιτάνι (Ογκούμπο 46′), Γιαμαγκούσι, Χόντα, Καγκάβα (Σαΐτο 77′)

Δείτε το βίντεο με τα γκολ της αναμέτρησης:

http://www.youtube.com/watch?v=1UjKiSTQQE0