«Ηττα» Σαββίδη στο Ροστόφ!

Ενας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους ο Ιβάν Σαββίδης απουσιάζει εδώ και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα από την Ελλάδα είναι και η γνωστή δικαστική διαμάχη με την ρωσική κυβέρνηση για το αεροδρόμιο του Ροστόφ στο οποίο είναι συνιδιοκτήτης και ένας εκ των βασικών μετόχων, μέσω της εταιρίας AGROKOM Group.

Χτες το Διοικητικό Συμβούλιο της JSC “Airport Rostov-on-Don” ενέκρινε με ψήφους 3-2 ως πρόεδρο της τον Υπουργό ακίνητης περιουσίας και γης της περιοχής του Ροστόφ, Γιούρι Μολοντσένκο, αφήνοντας εκτός προεδρίας τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος δεν παρέστη στη διαδικασία και απλά τώρα παραμένει μέλος του δ.σ.

Αναπληρωτής Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, εξελέγη επικεφαλής του νομικού τμήματος της περιφερειακής κυβέρνησης του Ροστόφ, Γιεβγκένι Οσιτσένκο κάτι που δείχνει ότι τις περισσότερες και βασικές θέσεις στο νέο δ.σ. έχουν περάσει σε περιφερειακούς αξιωματούχους.

Γίνεται αντιληπτό πως και στη Ρωσία ο Σαββίδης έχει να αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα με την εκεί κυβέρνηση, όπως αντίστοιχα συμβαίνει μέχρι σήμερα και στην Ελλάδα με θέματα που αφορούν τον ΠΑΟΚ (Θέρμη, χρέη) και τις υπόλοιπες επιχειρηματικές δραστηριότητες…

Πάντως, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα βρίσκεται το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στη Θεσσαλονίκη.