«Είμαι ο Μίστερ… άγνωστος»

Όταν ο Σκόντραν Μουστάφι κλήθηκε στην προεπιλογή από τον Γιόαχιμ Λεβ, πολλοί απόρρησαν, δεν απόρρησαν καθόλου που ήταν ένας απ΄ αυτούς που κόπηκαν τελικα από τους 23.

Χθες το βράδυ, όμως, όταν τραυματίστηκε ο Μάρκο Ρόις, ο προπονητής της Γερμανίας έπρεπε να τον αντικαταστήσει και τηλεφώνησε στον 22χρονο στόπερ της Σαμπντόρια, για να τον ενημερώσει ότι θα πάρει τη θέση του Ρόις στους 23.

Όταν τον Μάρτιο τον κάλεσε για πρώτη φορά ο Λεβ στην Εθνική, πολλοί αναρωτήθηκαν “ποιος είναι αυτός;” αφού στο γερμανικό κοινό είναι άγνωστος. Ούτε Γερμανός είναι, ούτε σε γερμανική ομάδα έπαιξε ποτέ!

Ο Μουστάφι είναι Αλβανός, καθώς οι δύο γονείς του είναι Αλβανοί μετανάστες στη Γερμανία και γεννήθηκε σ΄ ένα χωριό της Έσσης. Λόγω αυτού του γεγονότος, πήρε τη γερμανική υπηκοότητα.

Σε ηλικία 16 ετών πήγε εσώκλειστος στην ακαδημία του Αμβούργου, και μετά από ένα χρόνο μετακόμισε στο Λίβερπουλ, στις ακαδημίες της Έβερτον. Εκεί έμεινε δυόμισι χρόνια, χωρίς να παίξει στην πρώτη ομάδα και τον Ιανουάριο του 2012 έμεινε ελεύθερος και πήγε στην Γένοβα, για να ενταχθεί στην Σαμπντόρια. Εκεί, είχε την εξέλιξη, που λίγοι περίμεναν.

Ο Μουστάφι φέτος ήταν βασικός στην Σαμπντόρια, έκανε 33 παιχνίδια κι αυτή ήταν η αφορμή για να πάρει στην Εθνική ο Λεβ. Στην πραγματικότητα, μπορεί για το γερμανικό κοινό να ήταν παντελώς άγνωστος, αλλά στην Γερμανική Ομοσπονδία ήταν γνωστός, αφού έπαιξε σε όλες τις μικρές Εθνικές της Γερμανίας, ενώ είχε και 7 συμμετοχές στις Ελπίδες.

“Είναι παράξενο. Στην Ιταλία είμαι γνωστός και ο αγαπημένος των οπαδών. Στην Γερμανία είμαι ο… Μίστερ άγνωστος” σχολίασε ο Μουστάφι. Τώρα, μάλλον θα τον μάθουν και στην Γερμανία.