Τα σχολεία αγκαλιάζουν την ιστορία

Γεμίζει από χαρούμενες φωνές μικρών παιδιών καθημερινά το Αθλητικό Κέντρο της ΧΑΝΘ “Μίμης Τσικίνας”. Δεκάδες σχολεία μέχρι στιγμής έχουν ανταποκριθεί στην πρόσκληση της ΧΑΝΘ για δωρεάν ξενάγηση στο Μουσείο του Μπάσκετ εντάσσοντας την επίσκεψη τους στο πρόγραμμα των ετήσιων σχολικών δραστηριοτήτων τους.

Μέχρι στιγμής το Μουσείο μας έχουν επισκεφθεί : το 15ο Δημοτικό Ευόσμου, το 19ο Δημοτικό Ευόσμου, το 20ο Δημοτικό Ευόσμου, το 6ο Γυμνάσιο Ευόσμου, το 30ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, το 1ο Δημοτικό Αμπελοκήπων το “Pinewood American International School” της Θεσσαλονίκης, το Ανατόλια, τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη και το Εκπαιδευτήριο ξένων γλωσσών της κα Βεζυργιαννίδου.

Καθημερινές είναι οι ξεναγήσεις και προς τα τμήματα υποδομών συλλόγων της πόλης. Τις εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ έχουν επισκεφθεί για αυτόν τον σκοπό οι Ακαδημίες της Αναγέννησης Νέου Ρυσίου, του Αχιλλέα Τριανδρίας, του Αίαντα Ευόσμου του Πανοράματος και της Ανάληψης Βόλου. Η ΧΑΝΘ είχε επίσης την τιμή να φιλοξενήσει την Εθνική ομάδα Μπάσκετ των Κωφαλάλων.

Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα τόσο η σχολική όσο και η μπασκετική κοινότητα έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια του Μουσείου γεγονός που μας γεμίζει ικανοποίηση αλλά και ευθύνη για την καλύτερη από μέρους μας δυνατή προσπάθεια και στο μέλλον.