«Βασιλιά» παρόντος ο δεύτερος τελικός

Του Χρήστου Τσάλτα

Κανονικά στην διάθεση του Έρικ Σποέλστρα θα βρίσκεται ο Λεμπρόν Τζέιμς, ο οποίος ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στο αριστερό του πόδι και ετοιμάζεται για το μπρέικ.

Στον πρώτο τελικό ανάμεσα σε Σπερς και Χιτ ο Λεμπρόν Τζέιμς δεν κατάφερε να αγωνιστεί μέχρι τέλους, καθώς ένας τραυματισμός (ενοχλήσεις στην αριστερή του γάμπα) τον άφησε στον πάγκο για τα τελευταία τέσσερα λεπτά του αγώνα. Όπως φάνηκε από το αποτέλεσμα, η απουσία του «King» στοίχισε στους πρωταθλητές, καθώς από εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και πήραν τη νίκη με 110-95.
Ο πρώτος τελικός, όμως, αναμένεται να μην έχει καμία σχέση με τον δεύτερο (ξημερώματα Δευτέρας 09/06). Ο Τζέιμς ξεπέρασε τους πόνους στο αριστερό του πόδι και τέθηκε κανονικά στην διάθεση του Σποέλστρα ενόψει του δεύτερου τελικού. Στόχους του ιδίου, αλλά και της ομάδας του δεν είναι άλλος από το μπρέικ, που θα δώσει προβάδισμα στους back to back πρωταθλητές ΝΒΑ.
Από την άλλη πλευρά, τα «σπιρούνια» του Γκρεγκ Πόποβιτς δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και θα αγωνιστούν πλήρη για το 2-0.