Στο Λεβερκούζεν ο Σαββίδης!

Άλλοι τον περίμεναν μέσα στη βδομάδα, άλλοι σήμερα, το Thessports είχε γράψει από την Tετάρτη, ότι ο Ιβάν Σαββίδης αναμένεται την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, δηλαδή αύριο.

Σήμερα και να ήθελε να έρθει, δεν μπορούσε. Την ώρα αυτή, Σάββατο βράδυ, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ είναι στο Λεβερκούζεν της Γερμανίας, και παρακολουθεί το 33ο φεστιβάλ ποντιακών χορών, που γίνεται σ΄ αυτό το προάστιο της Κολωνίας, εκεί όπου το ελληνική, και φυσικά και το ΠΑΟΚτσήδικο στοιχείο, είναι πάρα πολύ έντονο.

Στο φεστιβάλ ποντιακών χορών, συμμετέχουν 38 ποντιακοί σύλλογοι από όλα τα μήκη και πλάτη της Γερμανίας, αλλά και την υπόλοιπη και γίνεται κάθε χρόνο, σε διαφορετική πόλη. Το φετινό γίνεται στο γήπεδο μπάσκετ του Λεβερκούζεν, και το παρουσιάζει ο Χάρυ Κλιν με τον Αχιλλέα Βασιλειάδη.

Όπως γράφει το salonicanews.com, o Ιβάν Σαββίδης ξεσήκωσε την κατάμεστη αίθουσα στο Λεβερκούζεν, όταν σηκώθηκε να απευθύνει χαιρετισμό.

Ξεκίνησε να μιλά στα ρώσικα, αλλά συνέχισε στα ποντιακά. «Όποιος έζησε στην ξενιτιά, ξέρει τον πόνο της ξενιτιάς», είπε στα ποντιακά και καταχειροκροτήθηκε από τους συγκινημένους Πόντιους.

Και συνέχισε: «Ζούμε στην ξενιτιά και δεν πρέπει να χάνουμε ο ένας τον άλλον. Πρέπει να πούμε όχι σε όλα αυτά, που γίνονται στην Ελλάδα», τόνισε. Και πρόσθεσε: «Φυλάξτε τους εαυτούς σας. Να είστε αγαπημένοι κι ευλογημένοι. Ό,τι κάνουμε σήμερα, θα το ζήσουμε αύριο».

Και κατέληξε, μέσα σε χειροκροτήματα, λέγοντας: «Λελεύω σας! Να είστε έξυπνοι και ζωντανοί»!