Πως θα γίνει πιο… ελληνική ομάδα;

Η επιθυμία του Άγγελου Αναστασιάδη να δημιουργήσει μία ομάδα με περισσότερους Έλληνες παίκτες, είναι δεδομένη. Δεν έχει να κάνει με κάποια… απέχθεια στους ξένους, απλά όταν οι Έλληνες παίκτες είναι πολλοί, η συνοχή και η καθοδήγηση της ομάδας, γίνεται και πιο εύκολη.

Επιθυμία του 61χρονου προπονητή, είναι ο αριθμός των ξένων να μειωθεί. Πόσο; Αυτό δεν είναι εύκολο να το προσδιορίσει κανείς, άλλωστε υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες με τους ξένους, που έχουν συμβόλαια, ενώ είναι επίσης δεδομένο ότι πολλοί ποιοτικοί Έλληνες παίκτες, δεν υπάρχουν διαθέσιμοι.

Το τέλος της σεζόν, βρήκε τον ΠΑΟΚ, να έχει 15 ξένους παίκτες. Τι ισχύει με όλους αυτούς;

Χακόμπο              

Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2016, γύρω στις 250-300 χιλιάδες το χρόνο. Δεν είναι στα «πρέπει» για να μείνει, αν βρει ομάδα και θελήσει να λύσει το συμβόλαιό του, ο ΠΑΟΚ θα του πει κι… «ευχαριστώ». Δεν τόσο εύκολο, με τα χρήματα που παίρνει στην Τούμπα.

Ιτάνζ

Επιστρέφει από τον δανεισμό του στην Κόνιασπορ κι έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο. Στην Τούμπα είναι ανεπιθύμητος, στην ΠΑΕ ελπίζουν ότι με την παρουσία του στο Μουντιάλ, όπου θα παίξει βασικός με το Καμερούν, θα βρεθεί ομάδα να τον αγοράσει.

Γκσπούρνινγκ      

Έχει συμβόλαιο για έναν χρόνο ακόμα, στο πρώτο εξάμηνο στον ΠΑΟΚ δεν έπαιξε λεπτό. Ο ίδιος έχει συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θα συμμετέχει στις προπονήσεις και αν χρειαστεί, θα παίξει. Θα εξαρτηθεί η τύχη του και από το τι θα γίνει τελικά με τον Γλύκο.

Μιγκέλ Βίτορ         

Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2016. Είναι ο πιο σίγουρος στο ρόστερ του ΠΑΟΚ την επόμενη σεζόν.

Ινσαουράλδε

Ήταν δανεικός από την Σπαρτάκ Μόσχας και ο ΠΑΟΚ δεν ενεργοποίησε τη ρήτρα αγοράς. Δεν φαίνεται να υπάρχει μεγάλη… κάψα να τον κρατήσουν στην Τούμπα. Στα στόπερ υπάρχουν και ελληνικές επιλογές, όπως ο Μαλεζάς ή ο Γούτας.

Λίνο                       

Μετά από 5,5 χρόνια, έμεινε ελεύθερος και η πρώτη πρόταση τον απογοήτευσε. Ο ΠΑΟΚ του πρότεινε 70-80 χιλιάδες για ένα χρόνο με μπόνους που διαπλασιάζουν το ποσό. Ο ίδιος περίμενε τουλάχιστο τα διπλά. Η στάση του ΠΑΟΚ απέναντί του θα εξαρτηθεί και από το αν θα φύγει ο Σπυρόπουλος, ο οποίος έχει συμβόλαιο, αλλά είναι ανεπιθύμητος.

Μαντούρο             

Μια από τις… πατάτες της χρονιάς. Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2016(!) και παίρνει περίπου 500.000 ευρώ το χρόνο. Στον ΠΑΟΚ δεν τον θέλουν και περιμένουν από τον μάνατζέρ του να του βρει ομάδα για να φύγει. Τόσα λεφτά δεν μπορεί να βρει ούτε στο όνειρό του, στην κατάσταση που είναι.

 Νάτχο

Οι πιθανότητες να παραμείνει είναι μόνο θεωρητικές. Οι βλέψεις του είναι για αλλού, για καλύτερο πρωτάθλημα και αν δεν τα καταφέρει να βρει την ομάδα και τα χρήματα που ψάχνει, δεν θα το μαθει τον Ιούνιο, αλλά τον Αύγουστο. Ας πούμε ότι αποτελεί παρελθόν για τον ΠΑΟΚ, εκτός κι αν αλλάξει κάτι προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου.

Λάζαρ

Το συμβόλαιό του τελείωσε, είναι ένας πακτης από τον οποίο ξέρει ο ΠΑΟΚ τι μπορεί να πάρει. Ο Βρύζας φέρεται να του έκανε πρόταση να παραμείνει, σχεδόν με τα μισά από τα χρήματα, που έπαιρνε ως τώρα. Μάλλον το έκανε για να τον κρατήσει ζεστό. Η αποψη του Αναστασιάδη και οι επιλογές, που θα υπάρχουν, θα παίξουν μεγάλο ρόλο.

Μάρτενς

Έχει συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια κι αν ήθελε να φύγει, ο ΠΑΟΚ θα του πλήρωνε και τα εισιτήρια. Τα περίπου 700.000 ευρώ, που παίρνει θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν καλύτερα. Ο μάνατζέρ του ψάχνει ομάδα, κι αν τη βρει, ο Μάρτενς θα φύγει.Έχει

Βούκιτς

Πάτησε τα 35, ο Σαββίδης που τον έφερε θέλει να τον κρατήσει, είναι από τους παίκτες που αγαπά ο κάθε προπονητής, άρα γιατί όχι κι ο Αναστασιάδης. Ο Βούκιτς δεν έχει κανένα πρόβλημα να ξεκινά από τον πάγκο και να παίζει ως αλλαγή. Εκτός απροόπτου, θα μείνει.

Λούκας

Πριν τα πλέι οφ, υπήρχε συζήτηση στις τάξεις των ατζέντηδων για την πρόθεση του ΠΑΟΚ να ψάξει προτάσεις γι΄ αυτόν. Κάποιο ενδιαφέρον υπήρξε, στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, ήρθαν σκάουτερ γι΄ αυτόν.  Στα πλέι οφ δεν έπαιξε και ξεχάστηκε. Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2016, κι αυτός ανήκει στην κατηγορία των παικτών “αν βρουν ομάδα, ας φύγουν”. Και στην δική του περίπτωση ισχύει το “τα χρήματα που κοστίζει θα μπορούσαν ίσως να αξιοποιηθούν καλύτερα”.

Στοχ

Παρελθόν. Εξ ορισμού δύσκολη περίπτωση, μεγάλη ρήτρα (4.500.000 ευρώ) και μεγάλο συμβόλαιο (1.000.000 ευρώ). Κι αυτός δεν είχε διάθεση να μείνει, ειδικά με τα συμβάντα, που ακολούθησαν τον τελικό, περίμενε να τελειώσει η σεζόν για να φύγει.

Ολίσε

Ήταν δανεικός από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στον ΠΑΟΚ στοίχισε περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ! Παρελθόν…

Χούσεν

Ήταν δανεικός από τον Άγιαξ, χαιρέτησε ήδη. Υπέγραψε για 4 χρόνια στην ολλανδική Γκρόνινγκεν.