«Μερικές ομάδες στην Ελλάδα έχουν ηλίθιους οπαδούς»

Στην Αγγλία έχουν σοβαρό… θέμα με κρούσματα ρατσισμού στα γήπεδα. Τα πολλά περιστατικά των τελευταίων εβδομάδων έχουν οδηγήσει σε τιμωρίες οπαδών, ενώ το BBC ξεκίνησε μεγάλη έρευνα.

Το φημισμένο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Βρετανίας, απευθύνθηκε και στον πρώην αμυντικό του Ολυμπιακού και νυν της Γουέστ Χαμ, Αρτούρ Μαζουακού, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων και στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Τα Μέσα μπορούν να είναι πιο θετικά απέναντι στους μαύρους. Έχουν άλλωστε μεγάλη επιρροή στους ανθρώπους. Στην Αγγλία δεν μου έχει συμβεί τίποτα, αλλά είδα τι έγινε με τον Στέρλινγκ. Στην Ελλάδα μερικές ομάδες έχουν ηλίθιους οπαδούς. Μια φορά ένας ηλίθιος με έφτυσε και μου είπε: “Γύρνα πίσω στη χώρα σου”. Εγώ απλά γέλασα. Είναι λυπηρό, αλλά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Αν κάποιος είναι ηλίθιος, απλά θα το κάνει. Είναι δύσκολο να αποφευχθούν αυτά τα πράγματα γιατί ποτέ δεν ξέρεις τις σκέψεις αυτών των ανθρώπων, δεν μπορείς να είσαι μέσα στο κεφάλι τους. Όταν συμβαίνουν απλά πρέπει να τους τιμωρήσεις».