Ο Μάινταν, ο ΠΑΟΚ και το Μουντιάλ…

Τον Ράντοσλαβ Μάινταν τον θυμάστε; Ήταν καλοκαίρι του 2002 όταν ο Αγγελος Αναστασιάδης τον έφερνε στην Τούμπα. Πολωνός διεθνής τερματοφύλακας, με συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002 στην Κορέα και στην Ιαπωνία, έμεινε μόλις ένα χρόνο στον ΠΑΟΚ. Επέστρεψε στην πατρίδα του και σήμερα σχολιάζει στην πολωνική έκδοση του Eurosport το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Ποια ομάδα πιστεύει ο πρώην Πολωνός τερματοφύλακας, ότι μπορεί να κάνει την έκπληξη;

«Το Βέλγιο! Την σημερινή ομάδα την συγκρίνω λίγο με την δική μας ομάδα και την απουσία μας από μεγάλα τουρνουά. Οι Βέλγοι είχαν εξαφανιστεί για 10 χρόνια με τον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη. Τώρα επιστρέφουν και μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη Βραζιλία. Θέλω να πάνε καλά, επειδή έχουν μια νέα ομάδα και πολύ ταλαντούχους παίκτες. Ίσως αυτός είναι ο τρόπος και ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε και εμείς στην εθνική μας ομάδα».

Εκτός από το Βέλγιο, ο πρώην πορτιέρο του ΠΑΟΚ θεωρεί πως και η Ισπανία μπορεί να φτάσει ψηλά, ενώ όπως λέει θα ήθελε και η Ιταλία να πάει καλά, αν αφήσει στην άκρη το αμυντικό ποδόσφαιρο και την τακτική. Και φυσικά, «δεν πρέπει να ξεχνάμε τους Γερμανούς…».