Media News

* Συγκροτήθηκε σε σώμα το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜΘ, που προέκυψε μετά τις εκλογές της Τρίτης. Πρόεδρος είναι ο Τάσος Φωκιανίδης, αντιπρόεδρος ο Γιάννης Βοϊτσίδης, γραμματέας ο Βασίλης Κοντογουλίδης, ταμίας ο Αντώνης Ρεπανάς, υπεύθυνη κτηρίου ο Ραλλιώ Λεπίδου και μέλη οι Μπάμπης Μπίκας, Στέλιος Νικητόπουλος, Γιώργος Αδάμ και Βασίλης Κυριακούλης.

* Στο συμβούλιο πάρθηκαν και αποφάσεις για κινητοποιήσεις, τόσο για τα όσα συμβαίνουν στο Μέτροσπορ και την απόλυση του εργασιακού εκπροσώπου, Κλείτου Καρκανιά (που θυροκολλήθηκε στο σπίτι του), που είναι η τρίτη απόπειρα να απολυθεί(!). Το δ.σ. της ΕΣΗΕΜΘ αποφάσισε να κάνει εργασιακή συνέλευση στην εφημερίδα και να πάρει αποφάσεις για απεργία, καθώς εκτός των άλλων οι δημοσιογράφοι (προφανώς όχι όλοι) είναι 4-5 μήνες πίσω στις πληρωμές.

* Σε ότι αφορά το συγκρότημα της Μακεδονίας και των ΣΠΟΡ θα γίνει συνάντηση με τον Σουλοπούλου, πριν παρθούν αποφάσεις για νέες απεργίες.

* Την Τετάρτη 11 Ιουνίου συμπληρώνεται ένας χρόνος, από την μέρα που η κυβέρνηση έριξε μαύρο στην ΕΡΤ, αποφασίζοντας αιφνιδιαστικά να κλείσει την δημόσια τηλεόραση.

* Για την Τετάρτη, η ΕΣΗΕΑ έχει κηρύξει 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 μέχρι τις 4μμ για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο της ενημέρωσης, με συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Ένωσης, και πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών.

* Στάση εργασίας για τις ίδιες ώρες έχει κηρύξει η ΕΣΗΕΜΘ, που καλεί τον κόσμο να συμπαρασταθεί στους εργαζόμενους, στην εκδήλωση που θα γίνει στο κτήριο της ΕΤ3.

* Στις 7μμ θα γίνει μεγάλη αγωνιστική παλλαϊκή συγκέντρωση έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, όπου έχει προκληθεί να μιλήσουν αρχηγοί κομμάτων και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης.

* Στο μαύρο της ΕΡΤ πρωτοστάτησε ο Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος έμεινε εκτός κυβέρνησης, στον ανασχηματισμό που έκανε ο πρωθυπουργός, ενώ ο Παντελής Καψής, που επίσης πρωτοστάτησε στο λουκέτο της δημόσιας τηλεόρασης, δεν εκλέχτηκε στην Ευρωβουλή.

* Σε ρυθμούς Μουντιάλ κινείται πλέον και το Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 και η μεσημεριανή εκπομπή, από τις 2μμ μέχρι τις 4μμ, ρίχνει πλέον το βάρος σε όσα γίνονται στην Βραζιλία και γύρω από την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη.

* Στο στούντιο είναι ο Πάνος Γιαννακόπουλος κι ο Γιώργος Κουβεντίδης, ενώ από την Βραζιλία και το Αρακουζού, καθημερινά στην εκπομπή, η συνεργάτιδα της ΟΥΕΦΑ και της «Εφημερίδας των Συντακτών», Βασιλική Παπαντωνοπούλου.

* Από σήμερα Δευτέρα 9 Ιουνίου, στις 10μμ, η ΝΕΡΙΤ ξεκινά έναν κύκλο εκπομπών – αφιερώματα σε μεγάλους αγώνες προηγούμενων Μουντιάλ. Σήμερα ολόκληρος ο τελικός του 1966, Αγγλία – Γερμανία, με το γκολ του Τζεφ Χαρστ, στο οποίο η μπάλα δεν πέρασε ποτέ τη γραμμή.

* Ακολουθούν, την Τρίτη το Βραζιλία – Ιταλία 4-1, τελικός του 1970, την Τετάρτη το Βραζιλία – Ολλανδία 2-1, ημιτελικός του 1974 και την Πέμπτη το Αργεντινή – Αγγλία από το Μουντιάλ του 1986 στο Μεξικό, εκεί όπου εμφανίστηκε το… χέρι του Θεού.

* Με την μετακόμισή του στα Κωνσταντινουπολίτικα και στο Μέτροσπορτ, ο Βασίλης Βλαχόπουλος αποτελεί παρελθόν από τον Libero 107,4. Μια απώλεια για το μπασκετικό τμήμα (και όχι μόνο) του ραδιοφώνου, που ίσως μετρήσει κι άλλη μια σημαντική απώλεια, ενόψει της νέας σεζόν.