Οι Άγγλοι πήγαν σε φαβέλα!

Μια πρωτότυπη πρωτοβουλία πήρε σήμερα η Εθνική ομάδα της Αγγλίας, η οποία έχει στρατοπεδεύσει στο Ρίο.

Ο Ρόι Χόντγκσον και οι παίκτες του πήγαν μια βόλτα μέσα τη Ροσίνια, τη μεγαλύτερη φανέλα της Βραζιλίας, με 70.000 κατοίκους, που βρίσκεται στο Ρίο!

Rocinha

Οι Άγγλοι επισκέφτηκαν τις αθλητικές εγκαταστάσεις της φαβέλας, οι οποίες κατασκευάστηκαν πριν από 4 χρόνια δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά, να βρουν μια διέξοδο στον αθλητισμό.

«Θέλαμε να γνωρίσουμε την περιοχή, στην οποία θα ζήσουμε αυτές τις μέρες και να γνωρίσουμε την κουλτούρα των ανθρώπων» είπε ο Τζακ Γουίλσιρ της Άρσεναλ, που συμπλήρωσε ότι είναι τιμή για την Εθνική Αγγλίας, που προσκλήθηκε από τους ντόπιους για να γνωρίσουν τον τρόπο ζωής τους.

«Σε μια από τις πιο φτωχές περιοχές της πόλης, λίγα μέτρα μακριά μας, σ΄ αυτές τις αθλητικές εγκαταστάσεις δείχνουν τη δύναμη που έχει ο αθλητισμός, που δίνει στους ανθρώπους της φαβέλας τη δυνατότητα, να εμπλουτίσουν τη ζωή τους», συμπλήρωσε ο άσος της Άρσεναλ.

Κατά την επίσκεψή τους στις αθλητικές εγκαταστάσεις της φαβέλας, οι Άγγλοι διεθνείς έπαιξαν με τα παιδιά ποδόσφαιρο, ενώ πήραν και μαθήματα… καποέιρα!

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην πρωϊνή προπόνηση των Άγγλων, είχαν προσκληθεί κι έδωσαν το παρόν τους 100 παιδιά από τη φανέλα, οπότε η απογευματινή επίσκεψη ήταν η ανταπόδωση.

Με πρωτοβουλία του Ρόι Χόντγκσον, η αγγλική ομάδα θα συγκεντρώσει ένα ποσό (πενταψήφιο, όπως είπαν οι Άγγλοι) για να βελτιώσουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις της φαβέλας Ροσίνια.