«Σερσέ λα φαμ» Ζοζέ Μουρίνιο…

Η γυναίκα του Ζοζέ Μουρίνιο παίζει καθοριστικό ρόλο, όπως φαίνεται, στην καριέρα του πετυχημένου Πορτογάλου προπονητή της Τσέλσι. Ηταν η αιτία να μην αναλάβει την εθνική Αγγλίας το 2007 όταν η Ματίλντα Μουρίνιο του είπε να μην το κάνει!

«Υπήρχε ένας όρος στο συμβόλαιο μου με την Τσέλσι. Δεν μπορούσα να αναλάβω αγγλική ομάδα για τα επόμενα δύο χρόνια, μπορούσα όμως να πάω στην Εθνική ομάδα. Τα παιδιά από την Τσέλσι, ο Τέρι, ο Λάμπαρντ, ο Κόουλ, όλοι μου έλεγαν να πω ναι στην πρόταση της ομοσπονδίας. Και δεν ήταν μόνον αυτοί», θυμάται σήμερα ο Μουρίνιο. «Τα παιδιά επικοινώνησαν με παίκτες από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Λίβερπουλ. “Πείτε στο αφεντικό σας να έρθει στην εθνική”, τους έλεγαν. Υπήρχαν πολλά θετικά πράγματα που με έσπρωχναν στο να πω το ναι», αποκάλυψε ο Πορτογάλος.

Όμως, τελικά μέτρησε περισσότερο η γνώμη της γυναίκας του! «Υπήρχε ένα πρόσωπο που ήταν αντίθετο και μου έλεγε ότι είναι λάθος να πάω στην εθνική Αγγλίας κι αυτή ήταν η γυναίκα μου. Αποδείχθηκε ότι είχε δίκιο. Δεν είμαι ο τύπος του προπονητή που θα μπορεί να περιμένει κάθε δύο χρόνια ένα μεγάλο τουρνουά. Δεν θα μπορούσα να περάσω δύο χρόνια παίζοντας αγώνες με το Καζακστάν και το Σαν Μαρίνο», εξήγησε ο Μουρίνιο.