Media News

* Ένας χρόνος συμπληρώνεται από τις 11 Ιουνίου 2013 που εντελώς ξαφνικά, η κυβέρνηση έβαλε λουκέτο στην ΕΡΤ κι έκτοτε λειτουργεί αυτό το «κάτι σαν δημόσια τηλεόραση».

* Οι δημοσιογραφικές ενώσεις ετοιμάζουν κινητοποιήσεις και από τις 12 το μεσημέρι ως τις 4 το απόγευμα, δεν θα λειτουργήσει κανένα ΜΜΕ, καθώς θα γίνει στάση εργασίας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, γι΄ αυτό που συμβαίνει 365 μέρες στην δημόσια τηλεόραση.

* Επειδή είναι επίκαιρο, λίγο μέρες πριν πέσει το «μαύρο» στην ΕΡΤ, ο βουλευτής της ΝΔ, Αργύρης Ντινόπουλος, δήλωνε ότι «όλα αυτά που ακούγονται για κλείσιμο της ΕΡΤ, προκειμένου να απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοι και να δημιουργηθεί νέος φορέας ραδιοτηλεόρασης, είναι ψεύδη και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

* Σήμερα ο πρώην δημοσιογράφος (που έδινε κάποτε ανταπόκριση από την φλεγόμενη Αλβανία, πάνω από καίκι ανοιχτά της Κέρκυρας), ορκίστηκε Υπουργός Εσωτερικών…

* Εδώ ορκίστηκε μαζί με τον νέο Υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη (από τους πρωτεργάτες του 2ου μνημονίου), η Σοφία Βούλτεψη, που θα εκτελεί χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου. Πριν δύο χρόνια, με άρθρα της προειδοποιούσε τον Χαρδούβελη, ότι θα έρθει και γι΄ αυτόν η ώρα της δικαιοσύνης!

* Συνέλευση των εργαζομένων στο «Metrosport» και στο «Αθλητικό Metropolis», θα γίνει στις 11.30πμ της Τετάρτης (11/6) στην ΕΣΗΕΜΘ, για να συζητηθεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο συγκρότημα, με την απόλυση του εργασιακού εκπροσώπου, Κλείτου Καρκανιά, αλλά και τις μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές. Λογικά, η Ένωση θα πάει σε απεργίες, αν και στο συγκεκριμένο συγκρότημα η απεργοσπασία δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Όσες φορές κηρύχτηκε απεργία, η εφημερίδα κυκλοφόρησαν.

* Μάλιστα στην εργασιακή συνέλευση ίσως παραστούν και ένας – δύο «ανησυχούντες» δημοσιογράφοι, απ΄ αυτούς που δουλεύουν στα απεργοσπαστικά φύλλα.

* Συνέλευση των εργαζομένων έγινε στην Τρίτη 10/6 στο συγκρότημα των εφημερίδων «Μακεδονία» και «ΣΠΟΡ». Η εκπρόσωπος της ιδιοκτησίας, Βίκυ Σουλοπούλου, ζήτηση από το δ.σ. της ΕΣΗΕΜΘ υπομονή μέχρι τέλος του μήνα, όταν και περιμένει να εκταμιευτεί ένα δάνειο, ώστε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των δημοσιογράφων και όσων αποχώρησαν εθελούσια. Αφού με τις συνεχόμενες απεργίες δεν δόθηκε λύση, οι δημοσιογράφοι αποφάσισαν να περιμένουν μέχρι τέλος του μήνα.

* Παρέμεινε στην πρώτη θέση και αυτή την Κυριακή το «Πρώτο Θέμα» με 125.000 φύλλα. Στη δεύτερη θέση το «Εθνος της Κυριακής» με περίπου 100.000 φύλλα και ακολούθησε η «Real News» με 90.000 φύλλα και το «Βήμα» με 87.000 φύλλα. Ως εδώ, καλούτσικα… Ακολούθησε ο «Τύπος της Κυριακής» με 21.000 φύλλα και η «Κυριακάτικη Δημοκρατία» με 19.500 φύλλα.

* Σε ότι αφορά τα αθλητικά φύλλα, τα τελευταία επίσημα νούμερα, αφορούν τις κυκλοφορίες της Πέμπτης 5 Ιουνίου. Συνολικά πούλησαν 49.990 φύλλα, με πρώτο το «Goal» με 10.070 και ακολούθησε η «Πράσινη» με 8.650 φύλλα. Οι κυκλοφορίες ήταν ανεβασμένες, καθώς τα φύλλα εισέπραξαν τον ενθουσιασμό των Παναθηναϊκών για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μπάσκετ την προηγούμενη.

* Παρεμπιπτόντος, μετά το καλαίσθητο περιοδικό – αφιέρωμα του «Metrosport», το πρωί της Τετάρτης θα υπάρχει στα περίπτερα μαζί με την εφημερίδα «Goal» και στην τιμή των 2,5 ευρώ, το ωραίο περιοδικό, που ετοίμασε το τημ της εφημερίδας, που έχει παράδοση στα ένθετα, και εξακολουθεί παρά τις δυσκολίες της εποχής, να την τηρεί.

* Ο Νίκος Τζαντζαράς επανέρχεται στα ερτζιανά κι αν αποκρυπτογραφήσει κανείς τα γραφόμενά του, στην συχνότητα από την ξεκίνησε την ραδιοφωνική του καριέρα. Κάπου στο τέλος του μήνα θα ξεκινήσει.

* Γενικώς, μέχρι τον Αύγουστο – Σεπτέμβριο, θα υπάρχουν ανακατατάξεις στα ερτζιανά της πόλης.