“Η Μπενφίκα είναι το φαβορί”

Ο Τριαντάφυλλος Μαχαιρίδης ήταν ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής, που φόρεσε τη φανέλα της Μπενφίκα, πριν ακολουθήσουν οι Κατσουράνης, Καραγκούνης και Φύσσας.

Ο πρώην αμυντικός του ΠΑΟΚ είχε εντυπωσιάσει τους Λουζιτανούς στα παιχνίδια που έγιναν το φθινόπωρο του 1999 και λίγο αργότερα τον απέκτησαν πακέτο, μαζί με τον Αμπντελσατάρ Σάμπρι.

Λογικά είναι, να τον ψάξουν οι Πορτογάλοι τώρα που έρχεται η Μπενφίκα στη Θεσσαλονίκη κι ο Μαχαιρίδης έδωσε συνέντευξη στην “Record”, μιλώντας για το παιχνίδι της Πέμπτης.

Αναλυτικά τα όσα είπε :

Ποια είναι η άποψή σου για τα ματς της Μπενφίκα με τον ΠΑΟΚ;
«Στην Ελλάδα περιμένω έναν δύσκολο αγώνα για τη Μπενφίκα. Φέτος ο ΠΑΟΚ έχει μια καλή ομάδα και για κάθε αντίπαλο το να παίξει στην Τούμπα είναι δύσκολο…»

Ποια ομάδα έχει τις περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης;
«Η Μπενφίκα έχει περισσότερες πιθανότητες. Είναι το φαβορί και πιο δυνατή από τον ΠΑΟΚ. Στην Μπενφίκα οι παίκτες ξέρουν καλά ο ένας τον άλλον, ο Ζεσούς είναι πολλά χρόνια στην ομάδα. Στον ΠΑΟΚ είναι διαφορετικά.

Θα είναι ένα ειδικό ματς για σένα, επειδή έπαιξες και στις δύο ομάδες
«Ναι, είναι οι αγαπημένες μου ομάδες, αλλά είμαι ΠΑΟΚ και θέλω να προκριθεί στην επόμενη φάση».

Εχετε δει τη Μπενφίκα αγωνιζόμενη;
«Είδα τα ματς με τον Ολυμπιακό και παρά την ήττα της μου άρεσε αυτό που είδα. Μπενφίκα έπαιξε πολύ καλά, ταχύτατη με πολλές τελικές προσπάθειες. Καρντόσο και Λίμα είναι σημαντικοί παίκτες».

Ποιος είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης του ΠΑΟΚ;
«Ο Στοχ είναι πολύ καλός παίκτης και αν είναι σε καλή μέρα μπορεί να κάνει τη ζημιά στην άμυνα της Μπενφίκα. Εχει καλό σουτ…»

Τι πρέπει να κάνει η Μπενφίκα για να κερδίσει;
«Η Μπενφίκα έχει ομοιογένεια και ο ΠΑΟΚ δεν είναι δυνατός εκτός της Τούμπας».