Έφυγε ο Ιβάν, παρουσίαση με Βρύζα

Πέρσι τέτοια εποχή, για την ακρίβεια στις 25 Ιουνίου, ο Ιβάν Σαββίδης παρουσίαζε στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο τον Χουμπ Στέφενς. Ήταν μια παρουσίαση με κάθε επισημότητα, ακόμη και με καλεσμένους δημοσιογράφους από την Αθήνα, με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ να κάνει μεγάλα όνειρα, και στο τέλος να χαρίζει στον Ολλανδό, μια φανέλα με το όνομά του και το νούμερο 1. Ηταν ένας Σαββίδης, γεμάτος ενθουσιασμό.

Αύριο στη 1 το μεσημέρι παρουσιάζεται ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ και ο Ιβάν Σαββίδης δεν θα είναι στην Τούμπα. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ ήρθε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη και την Τρίτη αποχώρησε. Δεν θα παρουσιάσει αυτός τον Άγγελο Αναστασιάδη, τον ρόλο αυτό θα τον αναλάβει ο Ζήσης Βρύζας.

Ο Ιβάν Σαββίδης, δεν είναι ο περσινός Ιβάν Σαββίδης. Τουλάχιστο δεν έχει τον περσινό ενθουσιασμό. Δεν είναι μυστικό, ότι τη σεζον που τελείωσε, η ομάδα τον… ξενέρωσε. Δεν είναι καθόλου παράξενο. Κι ο ίδιος ουσιαστικά το ομολόγησε μετά τα πλέι οφ, όταν έλεγε ότι “μόνοι μας χάσαμε το Τσάμπιονς Λιγκ” ή ότι η προσπάθεια που έγινε δεν απέδωσε, ή ακόμα – ακόμα, όταν έλεγε ότι “τελικά τα προηγούμενα δύο χρόνια, ήταν χρόνια πειραματισμών”. Μόνο που αυτοί οι… πειραματισμοί του κόστισαν ακριβά.

Το ότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έχει χάσει τον περσινό ενθουσιασμό του, αυτό είναι δεδομένο. Απομένει να δούμε, αν η στροφή που κάνει φέτος και η ίδια η ομάδα, θα του ξαναφέρει πίσω αυτόν τον ενθουσιασμό.

Τα πράγματα, βέβαια, είναι σε πολλούς τομείς διαφορετικά από πέρσι. Ακόμη και στα μεταγραφικά. Άλλα ονόματα ακούγονταν πέρσι τέτοια εποχή, άλλα τώρα.

Ένα απ΄ αυτά που ακούγονται, είναι του 20χρονου στόπερ της Ξάνθης, Δημήτρη Γούτα. Στην Ξάνθη, μάλιστα, λένε ότι η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ είναι σχεδόν κλεισμένη.