Αγγελος από τα παλιά

Ενας Αγγελος Αναστασιάδης βγαλμένος από τα παλιά παρουσιάστηκε επίσημα από τη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Οι ατάκες του πολύπειρου προπονητή λίγο πολύ γνωστές σε όλους.

Ο Αναστασιάδης ζήτησε πολλές φορές τη βοήθεια της Παναγιάς (δηλώνοντας ότι γνωρίζει πως θα τον λοιδορήσουν), τόνισε ότι μέλημά του είναι να είναι τον Μάιο καλά ο ΠΑΟΚ, ζήτησε ομόνοια από τον κόσμο και… εξηγήθηκε στους δημοσιογράφους για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις.

Στη σύντομη εισαγωγή του ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ζήσης Βρύζας, είπε: «Είναι ένας άνθρωπος που τον ξέρετε και σας ξέρει. Ξεκινάμε μία νέα σελίδα, για να φανούμε άξιοι να κάνουμε τον ΠΑΟΚ όπως τον έχουμε στο μυαλό μας».

Ακολούθως το λόγο πήρε ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ, τόνισε: «Να σας χαιρετήσω όλους μετά από πολύ καιρό στα γνωστά λημέρια. Αναβαθμισμένα πολύ είναι. Να ευχαριστήσω τον κ. Σαββίδη για την τιμή που μου έκανε να μου εμπιστευτεί την ομάδα, τον Ζήση το Βρύζα, που είναι ο πρόεδρος της ομάδας και θα είναι άμεσος συνεργάτης μου και να ευχαριστήσω και τον κόσμο, ο οποίος στο μεγαλύτερό του ποσοστό έδειξε τη συμπάθεια και την εμπιστοσύνη του σε μένα. Νιώθω σαν να μην έφυγα ποτέ. Ελπίζω να μας βοηθήσει όλους και πρώτα εμένα η Παναγιά να κάνω το όνειρο όλων αυτών των ανθρώπων, όλων αυτών των φίλων της ομάδας πραγματικότητα. Γνωρίζετε τη φιλοσοφία μου. Εμένα με ενδιαφέρει να είμαστε το Μάιο καλά».

Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους είπε: «Ξέρω ότι έχετε πρόβλημα με μένα. Το γνωρίζω. Γνωρίζω και ποια είναι η δουλειά σας. Μην νομίζετε ότι δεν γνωρίζω τι κάνετε. Αλλά δυστυχώς για εσάς εμάς η δουλειά μας είναι αλλιώς. Πρέπει να δίνουμε σε εσάς αυτά που πρέπει για το καλό της ομάδας, όχι για το προσωπικό μας καλό. Να τα ξεμπερδέψουμε αυτά λίγο. Αν μπορούσαμε να σας δίνουμε να γράφετε συνέχεια από δύο σελίδες ο καθένα θα ήταν καλό και για σας και για μας αλλά δεν θα είναι καλό για την ομάδα. Θέλω να εξηγούμαι από την αρχή για να μην παρεξηγούμε. Μερικοί θα το παρεξηγήσετε αλλά δεν μπορώ να πάω ενάντια στα συμφέροντα της ομάδας. Ενάντια στο καλό το δικό μου μπορεί να πάω αλλά ενάντια στο καλό του ΠΑΟΚ απαγορεύεται. Σας ευχαριστώ για την ταλαιπωρία που θα τραβήξουμε μαζί».

Ακολούθησαν οι ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου, με τον Άγγελο Αναστασιάδη να απαντάει:

Για το σύστημα που θα παίζει ο ΠΑΟΚ: «Δεν με γνωρίζετε εσείς; Αν με γνωρίζετε νομίζω ότι είναι περιττή ερώτηση. Δεν υπάρχει ένα σύστημα στο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν πολλά. Υπάρχει το καλύτερο που κερδίζει η ομάδα. Θα μάθουμε όλα τα συστήματα. Δεν θα υπάρχει σύστημα που δεν θα ξέρει ο ΠΑΟΚ και δεν θα παίζει ο ΠΑΟΚ. Κι αυτό είναι μέλημα δικό μου. Όταν δεν θα πηγαίνει καλά η ομάδα θα φταίει ο Αναστασιάδης. Η λέξη δικαιολογία δεν υπάρχει. Ακούω για παράδειγμα για τους διαιτητές. Πρέπει να κερδίζουμε και τους διαιτητές. Λέω ένα κομμάτι. Μας φταίει η Αθήνα, μας φταίει εκείνο… δεν μας φταίει κανένας. Σας ενημέρωσα όλους, ενημερώνω και τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Δεν μας φταίει κανείς. Κι αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που θα περάσω μέσα στα αποδυτήρια. Δεν μας φταίει κανείς. Όταν δικαιολογείσαι λες ψέματα κι εγώ τα σιχαίνομαι τα ψέματα. Αλλιώς δεν πάει μπροστά το καράβι».

Για το ό,τι τώρα (σε σχέση με την προηγούμενη θητεία του) δεν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα: «Είναι θετικό αλλά φέρνει και περισσότερη ευθύνη. Τώρα δεν υπάρχει δικαιολογία. Τότε υπήρχε και τη γνώριζε όλος ο κόσμος. Αν θυμάστε σας έλεγα ότι μας έδωσε πολλά περισσότερα απ’ ό,τι αξίζαμε. Ήταν σαν να παίρναμε το Champions League. Κι έβγαιναν μόνο τα μισά προβλήματα έξω. Αν έβγαιναν και τα υπόλοιπα δεν θα παίρναμε τίποτα».

Για τον Πάμπλο Γκαρσία: «Ο Πάμπλο Γκαρσία είναι εδώ έξω. Όταν ο Πάμπλο Γκαρσία θα υπογράψει τότε θα ανακοινωθεί. Είναι σαν να λέμε αν εμείς ψάχνουμε για παίκτες. Και βέβαια ψάχνουμε. Το θέμα είναι ότι θα ανακοινωθούν όταν υπογράψουν. Ο ΠΑΟΚ δεν θα γίνει διαφημιστής των ποδοσφαιριστών. Δεν θα παίζουμε το παιχνίδι των μάνατζερ».

Για τον κόσμο: «Η βοήθειά του τις περισσότερες φορές είναι πάρα πολύ μεγάλη. Αλλά ξέρετε όλα κρίνονται στη λεπτομέρεια. Μπορεί 99 φορές να είσαι εκεί και τη μία να τα κάνεις κομμάτια. Εγώ ζητάω να μην υπάρξει αυτή η φορά. Γιατί αν θα γίνει μία φορά αυτό το παίρνουμε εμείς και το κάνουμε δικαιολογία. Να είναι εδώ 100% και να μην φτάσει κανένας στο σημείο να κατηγορήσει το λαό ότι ήταν εμπόδιο.  Την αγαπάμε πολύ την ομάδα. Να μην την πνίξουμε».

Για τα μηνύματά του στα αποδυτήρια: «Ακούω ‘με βρίζουν, δεν μπορώ να παίξω’. Αν δεν μπορείς να αντέξεις το βουητό της Τούμπας δεν μπορείς να κάνεις πρωταθλητισμό. Πρέπει να περάσει ότι ο κόσμος έρχεται  να σε χειροκροτήσει αλλά και να σε γιουχάρει. Στο χέρι μας είναι να κάνουμε τον κόσμο να μας χειροκροτεί. Εγώ ζήτησα από τον κόσμο να το κάνει μέχρι το 93, το 94, το 95’ να περιμένει. Κι έχουμε πολλά παραδείγματα από τον ΠΑΟΚ φέτος, που στο τέλος έκανε τον κόσμο να χαρεί. Υπάρχει ένα άλλο κομμάτι. Δεν γίνεται να τρέχουμε συνέχεια στους διαιτητές. Δεν γίνεται με το πρώτο σφύριγμα να κάνουμε κακό στον ΠΑΟΚ. Δεν μπορούμε να χαϊδεύουμε τον κόσμο  μιλώντας για το κατεστημένο της Αθήνας».

Για την «απειλή» με την οποία ζει: «Κοιμάμαι με την απειλή. Δεν ξεχνάω ποτέ. Θα ήταν ηλίθιο από μέρους μου να ξεχάσω το τι έχω περάσει εδώ. Διαβάζω τη βιογραφία του Φέργκιουσον. ‘25 χρόνια’- γράφει- ‘δεν ένιωσα ποτέ απειλή’. Εγώ την απειλή την έχω προτού έρθω, προτού υπογράψω. Ήδη γράφετε, δεν μπορεί ότι δεν μπορώ να είμαι με τους μεγάλους παίκτες, γιατί δεν τα πάω καλά, έχω μπερδέματα, είμαι δέκα χρόνια πίσω. Έχετε ήδη αρχίσει. Η απειλή πλέκεται. Αράχνη. Δεν τη φοβάμαι αυτή την απειλή. Μόνο το Θεό φοβάμαι κανέναν άλλο. Να το γνωρίζετε. Θα με λοιδορήσουν πάλι. ‘Είπε πάλι για την Παναγιά’ Αν πάρουμε τίτλο θα τον έχουμε πάρει επειδή το θέλει η Παναγιά και θα μας τον έχει δώσει Αυτή».

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Αν δεν υπήρχε, δεν θα υπήρχε ΠΑΟΚ. Βλέπετε τι γίνεται γύρω μας. Δεν υπάρχει Άρης, δεν υπάρχει Ηρακλής, δεν υπάρχει Καλαμαριά. Όποιος δεν το βλέπει, εθελοτυφλεί».

Για τον Αμαεφούλε: «Ο καημένος Αμαεφούλε στοίχισε 30.000 ευρώ, ήταν 19 χρονών παιδί, βαρέθηκα να το ακούω στα ραδιόφωνα. Να τα έδινα από την τσέπη μου θα ήταν καλύτερα, να γλιτώσω. Και ήταν και λίγο μπερδεμένο το παλικάρι, δεν μπορούσε να τα πει και καλά».

Για την αλλαγή στον αγιασμό: «Κάθε χρόνο πανηγυρίζουμε στους αγιασμούς και κλαίμε το Μάιο. Φέτος ας κάνουμε τον αγιασμό όπως τον κάναμε όπως όταν ήμουν ποδοσφαιριστής, χωρίς φανφάρες, χωρίς λόγια. Οι μεγάλες ομάδες πανηγυρίζουν στο τέλος, όχι στην αρχή. Αυτή είναι μία αλλαγή. Εγώ δεν θέλω να είμαι χαζοχαρούμενος όλο το χρόνο και να μην κάνουμε τίποτα στο τέλος».

Σε άλλες τοποθετήσεις του ο Αναστασιάδης χαρακτήρισε ως «αξέχαστη» την πρώτη μέρα της πρώτης του θητείας στον πάγκο του ΠΑΟΚ, τόνισε ότι θα αν μπορεί να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στα τμήματα υποδομής αυτό θα συμβεί, ενώ έδωσε και είδηση για τους Μαντούρο και Μάρτενς.

«Έχει κληθεί ο Μαντούρο να είναι 10 μέρες πιο μπροστά εδώ, το ίδιο και ο Μάρτενς, γιατί αυτοί χρειάζονται περισσότερη δουλειά. Θα είναι εδώ και θα δουλέψουμε μαζί τους, για να είναι όσο πιο γρήγορα γίνεται καλά για να ενσωματωθούν με την υπόλοιπη ομάδα όταν επιστρέψει για να είναι στο ίδιο επίπεδο», είπε ο κόουτς του ΠΑΟΚ.