Στο μυαλό του Στέφενς…

Ελάχιστες από τις θέσεις της ενδεκάδας είναι “ρεζερβέ” ενόψει του πρώτου μεγάλου ραντεβού με την Μπενφίκα. Στο μυαλό του Στέφενς στριφογυρίζουν πολλές ιδέες γύρω από τα πρόσωπα και τον τρόπο ανάπτυξης του ΠΑΟΚ στο χορτάρι της Τούμπας απέναντι στους φορμαρισμένους “Αετούς”, που ναι μεν δείχνουν να υποτιμούν την πρώτη αναμέτρηση, αφήνοντας έξω Γκαράι, Γκαϊτάν και Καρντόσο, αλλά παραμένουν μια ομάδα με δεκάδες επιλογές και ποδοσφαιριστές που έχουν την εμπειρία τέτοιων αναμετρήσεων.

Ο Ολλανδός προπονητής έχει συζητήσει διεξοδικά με τον άμεσο συνεργάτη του, Τόνι Λόκχοφ, αναφορικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της Μπενφίκα. Ουσιαστικά, ο βοηθός του Στέφενς είδε και την περασμένη Κυριακή την Μπενφίκα να αγωνίζεται κόντρα στην Πάσος Φερέιρα χωρίς τον Καρντόσο, τον Γκαϊτάν να αποχωρεί τραυματίας (στη θέση του έπαιξε ο Σουλεϊμάνι που λογικά θα ξεκινήσει και στην Τούμπα), άρα ξέρει πολύ καλά πως και οι υπόλοιποι παίκτες έχουν τον τρόπο να κερδίσουν κάθε αντίπαλη ομάδα.

Τα σενάρια γύρω από το αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ είναι, θεωρητικά, πολλά. Η απουσία του Στέφανου Αθανασιάδη από μεγάλο μέρος της σημερινής προπόνησης δεν σημαίνει πως θα χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα. Αντιθέτως, ο φορμαρισμένος Κλάους θα είναι στην κορυφή, αλλά ελλείψει του Χούσεν (δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής) ο Στέφενς δείχνει να επιλέγει ένα σύστημα 4-3-3 με έμφαση στην καλή κυκλοφορία της μπάλας και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κυριαρχία στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Εκεί, όπου φαίνεται να επιστρέφει ο Μαντούρο με παρτενέρ τον Κάτσε και ενδεχομένως τον Κατσουράνη (σε ρόλο Νάτχο) αν επιλεγεί το τρικ με τον γρήγορο Τζαβέλλα δίπλα στον Ινσαουράλδε ως κεντρικοί αμυντικοί. Ολίσε και Στοχ θα δώσουν μάχη για το αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής, ενώ φαίνεται πως στο μυαλό του Ολλανδού προπονητή, ο Λούκας παραμένει η πρώτη επιλογή, αντί του Σαλπιγγίδη, για το δεξιό άκρο. Κίτσιου και Λίνο στις δύο πλευρές της άμυνας και Γλύκος (σίγουρος) κάτω από τα δοκάρια της ομάδας λογικά θα κλείσουν το αρχικό σχήμα. Αν, πάντως, ο Κατσουράνης δεν παίξει στα χαφ, αλλά αγωνιστεί ως κεντρικός αμυντικός, ο Λάζαρ έχει ελπίδες για να ξεκινήσει, ενώ ο Τζαβέλλας ίσως πάει στο δεξιό άκρο της άμυνας, αντί του Λίνο.

Η τελευταία προπόνηση θα πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι, αλλά είναι σχεδόν σίγουρο πως ο Στέφενς δεν πρόκειται να κάνει την οποιαδήποτε δοκιμή ενδεκάδας, ούτε θα θελήσει να ανοίξει τα χαρτιά του 24 ώρες πριν από το πρώτο σφύριγμα του Γερμανού Σταρκ.