Το Κίεβο φλέγεται (vds-Live)

Εκτός ελέγχου βρίσκεται η κατάσταση στην Ουκρανία. Το Κίεβο φλέγεται και ήδη έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 25 άνθρωποι. Από αυτούς, οι 12 είναι πολίτες και οι 9 αστυνομικοί. Μέχρι στιγμής πάντως το υπουργείο Υγείας έχει επιβεβαιώσει 18 θανάτους.

Σε 25 ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών από τις βίαιες ταραχές στο Κίεβο η εφημερίδα Κίεβ Ποστ επικαλούμενη πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, μέλη του ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία καθώς και τους πολιτικούς της αντιπολίτευσης.

Κατά την ουκρανική εφημερίδα μεταξύ των νεκρών είναι εννέα αστυνομικοί και 13 πολίτες. Επισήμως πάντως και σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας οι νεκροί των αιματηρών συγκρούσεων στο Κίεβο είναι συνολικά 18 εκ των οποίων οι επτά είναι αστυνομικοί που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των ταραχών και οι άλλοι 11 διαδηλωτές.

Όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης και τα οποία επικαλούνται ιατρικές πηγές ο αριθμός των τραυματιών ξεπερνά τους 1.000εκ των οποίων αρκετοί είναι σε σοβαρή κατάσταση. Το υπουργείο Εσωτερικών ενημέρωσε ότι 184 αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των ταραχών εκ των οποίων οι 35 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Οι δημοτικές αρχές στο Κίεβο ανέφεραν επίσης ότι περισσότεροι από 200 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τις 22:00 τοπική ώρα και μετά, εκ των οποίων οι 110 νοσηλεύονται.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά στο κέντρο του Κιέβου, ενώ ένας τέταρτος έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από όχημα. Άλλοι δυο άνθρωποι υπέστησαν καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια των ταραχών. Το έβδομο από τα επισήμως επιβεβαιωμένα θύματα είναι ένας πολίτης που πέθανε από τις αναθυμιάσεις σε ένα γραφείο του κυβερνητικού κόμματος των Περιφερειών στο οποίο έγινε έφοδος διαδηλωτών οι οποίοι το πυρπόλησαν. Τουλάχιστον έξι από τους νεκρούς αστυνομικούς πέθαναν από τραύματα που προήλθαν από πυροβολισμούς.

Δείτε σε ζωντανή σύνδεση τι γίνεται αυτή την ώρα στο Κίεβο:

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ