«Ζήτησα να μείνουν Κούπερ και Πέιν»

Ο Σούλης Μαρκόπουλος δεν έχει μιλήσει ακόμη με τον ΠΑΟΚ για το θέμα της ανανέωσης της συνεργασίας του. Περιμένει την πρόσκληση της ΚΑΕ για να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε με επιτυχία πριν από πέντε χρόνια.

Αυτό, τουλάχιστον, προκύπτει από όλα όσα είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στην εφημερίδα «ΣΠΟΡ», όπου φυσικά θέτει κάποιες προϋποθέσεις.

«Θα μιλήσουμε με τον ΠΑΟΚ και θα δούμε τι θα γίνει. Και θα προχωρήσουμε αναλόγως με το τι στόχους θα βάλει η ομάδα και με το αν
μπορούμε να τους υλοποιήσουμε με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Αν δηλαδή μπορεί η ομάδα να τους πραγματοποιήσει. Δούλεψα πέντε χρόνια κι έμεινα σε δύσκολες καταστάσεις. Αυτό σημαίνει ότι δεν είμαι ο άνθρωπος που θα ήθελε να δημιουργήσει αρνητικές καταστάσεις στην ομάδα. Πάντα όμως κάθε ομάδα πρέπει να έχει συγκεκριμένους στόχους για να δημιουργεί κάτι και να εξιτάρει έτσι τους φιλάθλους ώστε να έρθουν στο γήπεδο», είπε και μιλάει για τη βασική προϋπόθεση να παραμείνει ίδιος ο κορμός της ομάδας:

«Είναι μεγάλο θέμα αυτό της διατήρησης του κορμού όταν από την λήξη των πλέϊ οφ υπάρχουν ήδη σειρήνες για διάφορους βασικούς παίκτες από άλλες ομάδες. Αν όμως δεν μπορείς να κρατήσεις τον κορμό σου, πρέπει αναγκαστικά να θέσεις άλλους στόχους. Δεν μπορείς να πας για ψηλούς στόχους χωρίς τον ίδιο κορμό. Μπορεί βέβαια να υπάρξει και μία περίπτωση με αλλαγμένο ρόστερ να τους πετύχεις αλλά θα είναι τυχαίο και όχι αποτέλεσμα δουλειάς και προεργασίας. Πιστεύω άλλωστε ότι κάθε ομάδα πρέπει να προσπαθεί κάθε χρόνο όχι μόνο να διατηρεί αλλά και να ενισχύει τον κορμό της σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και προσωπικά είπα να μείνουν Πέϊν, Κούπερ και να αποκτηθούν ένας ακόμη ψηλός και ένας περιφερειακός».