Το deal της ΑΕΚ ανοίγει το δρόμο

Σε συμφωνία με τον ΟΤΕ TV για τα τηλεοπτικά δικαιώματά της την επόμενη σεζόν ήρθε η ΑΕΚ, με το deal των δύο πλευρών να αποφέρει στην «Ένωση» 2,5 εκ. ευρώ (!), σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα «LiveSport».

Η συμφωνία αυτή προβλέπει τη μετάδοση όλων των εντός έδρας αγώνων της ΑΕΚ, ενώ η αθηναϊκή ομάδα θα εισπράξει και το ποσοστό που της αναλογεί από την κεντρική διαχείριση, την οποία έχει η ίδια συνδρομητική τηλεόραση.

Η συμφωνία αυτή, εφόσον επικυρωθεί (μόλις συσταθεί η νέα ΠΑΕ), θα ανοίξει το δρόμο στον Άρη, για να κινηθεί αντίστοιχα ώστε να εξασφαλίσει ένα καλό τηλεοπτικό συμβόλαιο είτε από τη Nova είτε από τον OTETV, αφού εκεί η διοίκηση Στεφανίδη προσδοκά ένα σημαντικό έσοδο για το πλάνο που έχει καταρτίσει.

Φυσικά, ο δρόμος των ξεχωριστών τηλεοπτικών συμβολαίων ανοίγει ουσιαστικά για όποια ομάδα πιστεύει ότι μπορεί να εξασφαλίσει κάτι καλύτερο από αυτό που προσφέρει η κεντρική διαχείριση (300.000 συν 7.000 κάθε ματς που μεταδίδεται), όπως για παράδειγμα ο Ηρακλής και η Λάρισα, που αναμφίβολα είναι πιο εμπορικές ομάδες από το μέσο όρο αυτών που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα.