Ο παλαίμαχος του ΠΑΟΚ, Νέτο Γκουερίνο, μίλησε στον “ARENA FM 89.4” και στην εκπομπή «Full Επίθεση» για τον φετινό Δικέφαλο, τη σχέση του με τους Βραζιλιάνους της ομάδας, την προσμονή για το πρωτάθλημα που έρχεται, αλλά και την ομάδα της εποχής του.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γκουερίνο:
Για τον ΠΑΟΚ της εποχής του, που είχε επιτυχίες στην Αττική με τις αθηναϊκές ομάδες: “Πάντα υπήρχε θέληση και… ένεση. Κατεβαίναμε κάτω με το πιστεύω για νίκη. Είχαμε καλή ομάδα και καλή πορεία”.
Για τον σημερινό ΠΑΟΚ: “Είναι σε πολύ καλό δρόμο, έχει πολύ καλή ομάδα. Με παίκτες που παίζουν μαζί σχεδόν τρία χρόνια, το 80% των παικτών. Είναι θετικό, έχει σύνολο που ο προπονητής ξέρει τι έχει στα χέρια του. Σε κάθε παιχνίδι ξεκινά με αυτοπεποίθηση. Ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα, μπορούσε και καλύτερη, αλλά ειδικά φέτος δείχνει οτι μέσα στις επόμενες αγωνιστικές θα κατακτήσει το πρωτάθλημα”.
Για το ποια εικόνα θα του μείνει από αυτό το πρωτάθλημα: “Η καλύτερη εικόνα είναι όταν θα σηκώσει το κύπελλο του πρωταθλητή ο αρχηγός, ο Βιεϊρίνια”.
Για τη φιλία με τον Μάτος: “Είναι καλό παιδί, καλός ποδοσφαιριστής, καλός οικογενειάρχης. Είναι χαρούμενος και ευχαριστημένος εδώ, θέλει να τελειώσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ. Μακάρι και εκείνος να σκοράρει και να μείνει στην ιστορία, όπως εγώ τότε, που σκόραρα και πανηγύρισα στα κάγκελα και έχει αποτυπωθεί στον Μάτος, το έμαθε και το έχει στόχο και εκείνος. Είναι καλός επαγγελματίας, στα αποδυτήρια, στις προπονήσεις, στη γειτονιά, στην κοινωνία. Είναι δημόσιο πρόσωπο, τον χαιρετάνε. Αλλά είναι προσγειωμένος και ενημερωμένος. Παραμένει απλός, όπως οποιοσδήποτε άνθρωπος”.
Για τους Βραζιλιάνους του ΠΑΟΚ, Ζαμπά, Μαουρίσιο, Πέδρο Ενρίκε, εκτός φυσικά του Μάτος και την επαφή και τις εντυπώσεις που έχει: “Έχουν φορτωμένο πρόγραμμα. Όταν βολεύει βρισκόμαστε σε τραπέζι οι Βραζιλιάνοι, λέμε τα δικά μας, μιλάμε τη γλώσσα μας, τρώμε, συζητάμε. Ένα μέρος της επιτυχίας του ΠΑΟΚ είναι οτι υπάρχει επικοινωνία. Πάνω από 7-8 ποδοσφαιριστές μιλάνε την ίδια γλώσσα. Ισπανικά, πορτογαλικά, λίγοι και ελληνικά. Είναι σημαντικό για την επικοινωνία. Οι Λατίνοι έχουν διαφορετική θεώρηση για το ποδόσφαιρο. Αρχικά το βλέπουν σαν διασκέδαση και μετά σταδιακά το κάνουν επάγγελμα. Φαίνεται η διαφορετικότητα στη συμπεριφορά, στον πανηγυρισμό”.