Τι μας λες, βρε Πάχτα… (vds)

Αίσθηση προκαλούν οι εκτιμήσεις του δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στην περιοχή. Υποστήριξε ότι αν δεν βγει δήμαρχος υποστηρικτής της εξόρυξης χρυσού θα θρηνήσουμε θύματα.

Ο Χρ. Πάχτας απαντώντας σε 25 γεωτρυπανιστές που παρευρέθησαν στο δημοτικό συμβούλιο διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι δεν έχουν δουλειά ανέλυσε τα δύο εκλογικά σενάρια.

Σύμφωνα με το πρώτο, αν κυριαρχήσει στις εκλογές η άποψη «όχι στην συνέχιση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων» την επόμενη μέρα «θα υπάρχουν 3.000 άτομα στις Σκουριές, θα έρθουν όλοι οι αναρχικοί, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ απ`όλη την Ελλάδα με τους βουλευτές τους, ίσως και κάποιοι άλλοι».

«Θα γίνει καμία επένδυση στις Σκουριές με 3.000 άτομα και με 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ευρωβουλευτές;» διερωτάται ο κ. Πάχτας για να απαντήσει: «Σαφώς και όχι». «Και η επόμενη κίνηση ξέρετε ποια είναι;» συνεχίζει την διερώτηση ο κ. Πάχτας για να απαντήσει πάλι ο ίδιος: «Ίσως οι εργαζόμενοι κάψουν κάποιο χωριό και θα έχουμε ανθρώπινα θύματα…»

Το δεύτερο σενάριο είναι να επικρατήσει η άποψη που θέλει την εξόρυξη οπότε θα συνεχιστεί κανονικά.

“Αυτές είναι οι τελευταίες εκλογές που θα γίνουν με αυτό το δίλημμα” σημειώνει. “Γιατί μετά από 5 χρόνια όλα τα ερωτήματα θα έχουν απαντηθεί μέχρι τότε” πρόσθεσε.

http://www.youtube.com/watch?v=caYfNFrKC_M

Πηγή: rthess.gr