Για τον τραυματισμό του Ζοζέ Μαουρίσιο μίλησε ο γνωστός ορθοπεδικός και άλλοτε γιατρός του ΠΑΟΚ, Γιάννης Ραλλης ο οποίος φιλοξενήθηκε στον Arena Fm.Μάλιστα αναφέρθηκε και στον γιατρό που θα αναλάβει την επέμβαση του Βραζιλιάνου, Χοσέ Νορόνια.
Για τη ρήξη χιαστών και τι οδηγεί στον τραυματισμό: «Στο επαγγελματικό επίπεδο, είναι συνήθως άτυχη στιγμή. Σε ερασιτεχνικό επίπεδο, μπορεί να οφείλεται και σε άλλους λόγους. Αυτός ο τραυματισμός παραδόξως εμφανίζεται σε ανύποπτη στιγμή. Είτε στην αρχή που κάποιος περπατάει μέσα στο γήπεδο, είτε στο τέλος του αγώνα, από την κούραση».
Για τον αν γίνεται χειρότερη η ζημιά αν προσπαθήσει ένας παίκτης να μπει να παίξει: «Ότι ήταν να γίνει έγινε. Γίνεται μια προσπάθεια από τον αθλητή και τον ιατρικό τιμ, αν μπορεί να συνεχίσει όμως αντιλαμβάνεται σύντομα ότι δεν μπορεί. Υπάρχουν περιπτώσεις που είναι πιο σοβαρός ο τραυματισμός , που ο παίκτης δεν μπορεί να αντιδράσει».
Για το αν η ρήξη χιαστού συνοδεύεται από πρόβλημα και στο μηνίσκο: «Συνήθως υπάρχει πρόβλημα και στο μηνίσκο. Ανάλογα με τη βαρύτητα του τραυματισμού, μπορεί να βρεις ένα πρόβλημα στο χόνδρο, μια κάκωση στον έσω πλάγιο. Εξαρτάται από το μηχανισμό του τραυματισμού».
Για το χρονικό διάστημα της αποθεραπείας: «Εξαρτάται από τη ηλικία του αθλητή, τη σωματοδομή του, τον μηχανισμό του τραυματισμού. Το μικρότερο διάστημα είναι οι έξι μήνες,. Μετά μπορεί να αρχίσει σιγά σιγά να επανέρχεται. Χρειάζεται διάστημα προσαρμογής. Συνήθως όσο πιο μεγάλος είναι κάποιος, τόσο πιο δύσκολο είναι».
Για τη ρήξη στον αχίλλειο: « Είναι πιο δύσκολος και πιο σπάνιος τραυματισμός. Δεν σημαίνει ότι δεν θα επανέλθει κάποιος σε υψηλό επίπεδο. Πάλι παίζουν ρόλο η ηλικία, η σωματοδομή, η αποκατάσταση. Είναι πιο δύσκολος τραυματισμός από τον πρόσθιο χιαστό».
Για το ότι πάει στην Πορτογαλία για να χειρουργηθεί ο Μαουρίσιο: «Δεν είναι συνηθισμένο. Είναι όμως μέσα στις κουβέντες που γίνονται. Εδικά όταν είναι ξένος ο αθλητής και έχει παίξει σε μεγάλες ομάδες, υπάρχει αυτή η σκέψη. Έχει συμβεί και στα προηγούμενα χρόνια. Υπήρχε και περίπτωση, αυτή του Σαβίνι, που πήγα και εγώ μαζί με τον αθλητή, γιατί υπήρχε εμπιστοσύνη και στο πρόσωπο μου. Είχε υποστεί κάκωση πρόσθιου χιαστού και επειδή δεν μιλούσε τη ελληνική γλώσσα, ένιωθε άβολα να πάει σε ελληνικό νοσοκομείο. Πήγαμε μαζί στη Ρώμη και χειρουργήθηκε εκεί».
Αν είναι άβολο για τον γιατρό της ομάδας: «Άβολο δεν μπορώ να πω, γιατί ο παίκτης μπορεί να ήταν περισσότερα χρόνια σε άλλο σωματείο και να γνωρίζει καλύτερα εκείνο τον γιατρό. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης προς τον γιατρό της νυν ομάδας του».
Για τον Βραζιλιάνο ορθοπαιδικό Χοσέ Νορόνια που θα χειρουργήσει τον Μαουρίσιο: «Τον ξέρω και προσωπικά. Είχαμε επικοινωνήσει για τον Κοντρέρας όταν ήμουν στον ΠΑΟΚ. Επίσης και για τον Λίνο. Είχαμε μιλήσει με τον κ. Νορόνια και παρόλα αυτά, ο ποδοσφαιριστής προτίμησε να χειρουργηθεί στη Θεσσαλονίκη από εμένα. Ακόμα, πριν από ενάμιση χρόνο είχαμε συνεργαστεί μαζί σε ένα χειρουργείο. Τον εμπιστεύονται τόσο Βραζιλιάνοι όσο και Πορτογάλοι παίκτες. Όλοι επέστρεψαν σε υψηλό επίπεδο και αυτό είναι πολύ σημαντικό».