Καμπανάκι από ΦΙΦΑ σε «μάνατζερ»

Στο… κυνήγι της απόκτησης χρημάτων, δημοσιότητας και δόξας οι ποδοσφαιριστές από πολύ μικρή ηλικία επιλέγουν να συνεργάζονται με τους δικούς τους μάνατζερ. Υπάρχουν παραδείγματα νεαρών παιδιών ηλικίας 9 και 10 ετών που εμφανίζονται να διατηρούν επαγγελματική σχέση με μάνατζερ.

Ολος αυτός ο περίγυρος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο έχει προκαλέσει ανησυχία στη ΦΙΦΑ, που γνωρίζει ότι κυρίως νεαροί ποδοσφαιριστές συχνά πυκνά πέφτουν «θύματα» επιτήδειων του χώρου, που πλασάρονται ως μάνατζερ τάζοντας «λαγούς με πετραχήλια».

Γι’ αυτό και με σημερινή ανακοίνωσή της η ΦΙΦΑ ορίζει νέους κανονισμούς στην απόκτηση άδειας εξασκήσεως του επαγγέλματος του μάνατζερ πιστεύοντας πως έτσι θα οδηγήσει την αγορά του ποδοσφαίρου προς την σωστή κατεύθυνση.

«Επιτρέποντας την ευκολότερη πρόσβαση στη δραστηριότητα σε αρκετούς ανειδίκευτους και μη έμπειρα άτομα, οι παίκτες και οι σύλλογοι θα πρέπει να ενεργούν με τη δέουσα επιμέλεια κατά την επιλογή ενός μάνατζερ.

Αν όλες οι Εθνικές Ομοσπονδίες δρουν και ελέγχουν τους ενδιάμεσους σύμφωνα με τους νέους κανόνες και κανονισμούς, θα μπορούσαμε να αναμένουμε υψηλότερα πρότυπα υπηρεσιών στην αγορά», αναφέρει η σχετική οδηγία της ΦΙΦΑ.