Απειλεί τον Ολυμπιακό η ΕΟΚ

Με τις προβλεπόμενες ποινές απειλεί η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας τον Ολυμπιακό, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ίδια σε ανακοίνωσή της. Η κόντρα στον δύο πλευρών για τα ασφαλιστήρια έχει φτάσει στα άκρα και το σκοινί κοντεύει να σπάσει.

Ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να μην επιτρέπει στους διεθνείς της νέων να ενσωματωθούν στην εθνική ομάδα και ενόψει του ορατού κινδύνου να συμβεί το ίδιο με την εθνική ανδρών που έχει μπροστά της το Μουντομπάσκετ, η ΕΟΚ κάνει το επόμενο βήμα.

Στην τρίτη παράγραφό της η ανακοίνωση της ομοσπονδίας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η συμμετοχή στις Εθνικές ομάδες όσων καλούνται σε αυτές, είναι εθνική υποχρέωση και όχι δικαίωμα. Εξυπακούεται ότι αυτή η πρόσκληση δε μπορεί να μετατρέπεται από κάποιους σε αντικείμενο συναλλαγής, ανταλλαγής ή εκμετάλλευσης για παράπλευρες επιδιώξεις. Υπάρχει η σχετική νομοθεσία του εν ισχύ αθλητικού Νόμου, όπως και ο εσωτερικός κανονισμός της ΕΟΚ ο οποίος έχει ψηφιστεί ομόφωνα από όλα τα εγγεγραμμένα στη δύναμή της σωματεία. Εξ αυτών προβλέπεται η επιβολή συγκεκριμένων ποινών σε όσους αρνούνται ή δεν είναι συνεπείς στην υποχρέωσή τους».