«Από τους καλύτερους της 10ετίας ο Ρατς»

Ο Κοσμίν Μπαρκαουάν είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον άλλοτε συμπαίκτη του και φίλο του, Ραζβάν Ρατς, που είναι το πρώτο φετινό μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ. Ο πρώην αμυντικός του «δικεφάλου» είναι άλλωστε από τους ανθρώπους με τους οποίους μίλησε ο Ρατς πριν δώσει την οριστική του απάντηση.

Ο Μπαρκαουάν φιλοξενήθηκε στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» και δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τη συμφωνία και τον θαυμασμό του για τον Ρατς. «Είναι ένας από τους καλύτερους αριστερούς μπακ που πέρασαν τα τελευταία δέκα χρόνια από τον ΠΑΟΚ. Ο Λίνο είχε ποιότητα σαν αριστερό μπακ αλλά δεν μπορούσαμε να τον έχουμε 90 λεπτά. Μπορούσε 30. Ο ΠΑΟΚ πήρε έναν αριστερό μπακ που θα τον έχει για 3-4 χρόνια. Καλό παιδί, παίζει με καρδιά, είναι ομαδικός. Είναι φίλος μου, γι’ αυτό μιλάω έτσι».

Για τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, ο Μπαρκαουάν είπε: «Αν του δίνει ελευθερία ο προπονητής  να ανεβαίνει μπορεί να κάνει πολλή ζημιά στην αντίπαλη άμυνα. Έχει ένα πάρα πολύ καλό αριστερό πόδι και για σέντρες και για σουτ. Στην ηλικία που ήρθε με την εμπειρία που έχει είναι ένας κομπλέ ποδοσφαιριστής».

Για τους προβληματισμούς που προκαλεί η ηλικία του: «Τώρα πιστεύω ότι είναι στο 100% των δυνατοτήτων του. Τον ξέρω, ξέρω τι μπορεί να κάνει. Τον βοηθάει το κορμί του στην ηλικία του. Δεν πήρε έναν ‘καμένο’ ποδοσφαιριστή».

Για τους λόγους που ήρθε στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Στα 33 δεν μπορείς να κάνεις άλλο καριέρα. Με αυτά που θα δει στον ΠΑΟΚ θα μείνει πολλά χρόνια. Εγώ ακόμα ανατριχιάζω όταν σκέφτομαι τι πέρασα στον ΠΑΟΚ. Πού θα βρεις αυτό τον κόσμο; Να φωνάζει να σε αγαπάει. Ένας ποδοσφαιριστής σαν τον Ρατ προσπαθεί να βρει μία ομάδα καλή, οργανωμένη, γι’ αυτό τον διάλεξε. Δεν είναι οικονομικό το πρόβλημα του Ρατ».

Για την επαφή που είχαν, καθώς ο Ρατς κάνει διακοπές στη Χαλκιδική: «Με πήρε Σάββατο βράδυ, μιλήσαμε, του είπα τη γνώμη μου, για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα, τι συμβαίνει στον ΠΑΟΚ. Του είπα αυτά που πέρασα εγώ. Δεν υπήρχε κάτι που τον προβλημάτιζε. Για το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είχε να με ρωτήσει κάτι. Δεν είπε κάτι κακό».

Τέλος, μιλώντας για το Μουντιάλ, ο Μπαρκαουάν δήλωσε φαν του ισπανικού τσίκι-τσίκι (ανεξαρτήτως των πέντε γκολ που «έφαγαν» οι Ισπανοί) και προέβλεψε ότι η Ολλανδία θα είναι στην τετράδα.