Πέθανε βλέποντας Μουντιάλ!

Ενας Κινέζος φίλαθλος πέθανε παρακολουθώντας για συνεχόμενες νύχτες τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου! Ο 25χρονος από την πόλη Σουζχού, κοντά στη Σαγκάη, βρέθηκε νεκρός μπροστά στην τηλεόραση του, μετά τον αγώνα Ολλανδίας – Ισπανίας (5-1), ο οποίος ολοκληρώθηκε γύρω στις πέντε το πρωί ώρα Κίνας. Οι γιατροί υποστηρίζουν πως ο θάνατος του θα μπορούσε να έχει προκληθεί από την έλλειψη ύπνου.

Η διαφορά ώρας μεταξύ Σουζχού και η Βραζιλίας είναι 11 ώρες, δηλαδή οι φίλαθλοι που θέλουν να παρακολουθήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο, πρέπει να μείνουν ξύπνιοι για πολλές ώρες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, οι γιατροί είπαν ότι ο θάνατος συνδέεται με υπερβολική έλλειψη ύπνου, αλλά δεν μπορούσαν να είναι σίγουροι για το αν ήταν θέμα καθαρής εξάντλησης ή μια πιθανή καρδιακή προσβολή.

Αυτό δεν είναι ένα νέο πρόβλημα στην Κίνα, της οποίας η ζώνη ώρας σπάνια συμπίπτει με όποια χώρα φιλοξενεί το Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς άλλα παρόμοια προβλήματα αναφέρθηκαν τόσο το 2006 (Γερμανία), όσο και το 2010 (Νότια Αφρική).

Έτσι, αν υπάρχουν Κινέζοι φίλαθλοι που θα σκέφτονται να δουν ζωντανά τον κρίσιμο αγώνα Ιαπωνίας – Ελλάδας, που ξεκινάει στις 5 το πρωί ίσως πρώτα να πρέπει να έχουν πάρει έναν υπνάκο…