Η επιτροπή παρακολούθησης για τα επεισόδια του ΟΑΚΑ!

Ανακοίνωση, μέσω της οποίας καταδικάζει απερίφραστα τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ, εξέδωσε η επιτροπή παρακολούθησης της FIFA, ζητώντας να δοθεί ένα τέλος στο ζήτημα της βίας.

Αναλυτικά, τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση:

«Η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA, η οποία είναι υπεύθυνη για τη διασφάλιση της εποπτείας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα απαράδεκτα περιστατικά βίας που οδήγησαν στη διακοπή του αγώνα της Super League μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 και εκφράζει τη βαθύτερη ανησυχία της.

Ένα από τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης και ο διορισμένος εμπειρογνώμονας της FIFA στην ΕΠΟ, κ. Φούσεκ, ήταν επίσης προσωπικά παρόντες και μάρτυρες των επεισοδίων που σημειώθηκαν την Κυριακή το βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Δυστυχώς τέτοιου είδους περιστατικά επαναλαμβάνονται εντός και εκτός των γηπέδων στην Ελλάδα.

Οι δράστες αυτών των επαίσχυντων περιστατικών δεν έχουν καμία θέση στο ποδόσφαιρο και πιστεύουμε ότι οι τοπικές αρχές και οι ελληνικές ποδοσφαιρικές αρχές, με βάση τις αντίστοιχες αρμοδιότητές τους, θα αντιμετωπίσουν το ζήτημα με μέγιστη αυστηρότητα και χωρίς καμία καθυστέρηση.

Επιπρόσθετα, προτρέπουμε όλα τα αρμόδια όργανα στην Ελλάδα καθώς και τους αθλητικούς και ποδοσφαιρικούς φορείς να προβούν σε άμεσες, κατάλληλες και απτές ενέργειες με στόχο την εξάλειψη κάθε μορφής βίας που συνδέεται με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους όρους της εντολής που έχουν λάβει από τη FIFA, η Επιτροπή Παρακολούθησης και ο διορισμένος εμπειρογνώμονας της FIFA θα συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις αναφορικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο και να αναφέρουν σχετικά στη FIFA και την UEFA.

Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA»