Το πάρτι της χρονιάς στην Τριανδρία

Ημέρες Μουντιάλ διανύουμε αυτή την περίοδο, ωστόσο το Σάββατο στο γήπεδο της Τριανδρίας διεξήχθη μια εντελώς διαφορετική ποδοσφαιρική αναμέτρηση ανάμεσα στην Προοδευτική/Έκρηξη Τούμπας και μια εκ των ερασιτεχνικών ομάδων της Ζανκτ Πάουλι (και συγκεκριμένα την 2. Alte Herren, αποτελούμενη από ποδοσφαιριστές ηλικίας 32+).

Μια αναμέτρηση που σίγουρα έμεινε αξέχαστη σε όσους την παρακολούθησαν, τόσο για τον παλμό στις κερκίδες και την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι των δύο ομάδων (υπάρχει ιδιαίτερα ενεργό club οπαδών της Ζανκτ Πάουλι στην Θεσσαλονίκη) οι οποίοι από άκρη σε άκρη γέμισαν την κεντρική κερκίδα του γηπέδου της Τριανδρίας, όσο και από τον ενθουσιασμό που επέδειξαν οι αθλητές εντός του αγωνιστικού χώρου στην πιο γνήσια μορφή αυτοοργανωμένου ποδοσφαίρου.

proo2

Από το τελετουργικό δεν έλειψε τίποτα απολύτως από όσα συμβαίνουν σε αγώνα της Γερμανικής ομάδας στο θρυλικό Millerntor (ακόμη και η είσοδος των αθλητών έγινε υπό τους ήχους του Hells Bells), γεγονός το οποίο ενθουσίασε τους παίκτες οι οποίοι μετά το τέλος, φώναξαν τα δικά τους συνθήματα, τράβηξαν τα δικά τους βίντεο με τις αξέχαστες στιγμές, ενώ απόλαυσαν και άφθονη μπύρα στο διάστημα της παραμονής τους (ήρθαν στην Θεσσαλονίκη από την περασμένη Πέμπτη και αναχώρησαν χθες για το Αμβούργο).

proo1

Το άνετο 5-1 υπέρ της Προοδευτικής ήταν το τελευταίο που ενδιέφερε τους θεατές, οι οποίοι διατράνωσαν την αντίθεσή τους στο ποδόσφαιρο των χορηγών και των δισεκατομμυρίων που ξοδεύονται για την κατασκευή των γηπέδων, στο αίμα που χύθηκε πριν, αλλά και κατά την διάρκεια του Μουντιάλ (από τις φαβέλες και τους εργάτες οικοδόμησης των γηπέδων), καθώς επίσης και ενάντια στον Ναζισμό, τον ρατσισμό και την ομοφοβία.

‘Ηταν μια γιορτή που ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (14/6) και ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες η οποία με βάση την επιτυχία της ευελπιστούμε ότι θα επαναληφθεί σύντομα…