Από το Κορδελιό στο… Εβερεστ

Στην κορυφή του Εβερεστ κάρφωσε μία ελληνική και μία ποντιακή σημαία ο Δημήτρης Παυλίδης, από το Κορδελιό. Ο 29χρονος περιπτεράς άφησε για λίγο πίσω την καθημερινότητα γι’ αυτό το δύσκολο εγχείρημα.

«Ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη στα μέσα Μαΐου και μαζί με άλλους πέντε Ελληνες, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες (από Αθήνα και Κρήτη), ετοιμάστηκαν για το πιο μεγάλο στοίχημα της ζωής τους: την ανάβαση στο Εβερεστ.

‘Το Εβερεστ ήταν όνειρο ζωής. Το πιστέψαμε όλα τα παιδιά, το αποφασίσαμε, το τολμήσαμε και τελικά τα καταφέραμε. Δεν είναι και μικρό πράγμα να έχεις ανέβει στα 6.189 μέτρα, κοιτάζοντας τον κόσμο από τόσο ψηλά…’, είπε ο Παυλίδης.

Συνολικά περπάτησε στο βουνό πάνω από 250 χιλιόμετρα, έβαλε από το υστέρημά του τα έξοδα του άθλου (πάνω από 3.000 ευρώ) και όπως λέει κι ο ίδιος: «Αναζητώ την επόμενη κορφή… Είναι να μην κάνεις την αρχή»!

Ύψωσε μια γαλανόλευκη και μια Ποντιακή σημαία!

Ο Δημήτρης Παυλίδης πέρασε δύσκολες καταστάσεις, κακουχίες, αλλά ποτέ δεν το έβαλε κάτω (‘έμαθα να παλεύω σε ό,τι κι αν κάνω’), και όταν έφτασε εκεί όπου δεν μπορεί να φτάσει καμιά φορά ούτε ο ο νους, ξεδίπλωσε δύο σημαίες: ‘Την ελληνική για την πατρίδα μας, που πρέπει να φτάσει κι αυτή στην κορυφή, και την Ποντιακή, γιατί ο Πόντος χτυπάει δυνατά στις καρδιές μας’.

πηγή: Δημοκρατία