Ανακοίνωση αστυνομικών λόγω… ΠΑΟΚ

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας, προκειμένου να πάρει θέση στην ανάκληση του ρεπό των αστυνομικών οι οποίοι δεν θα «κάτσουν», λόγω του αγώνα ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Λίγες ήμερες μετά την διαταγή του Αρχηγού για την τήρηση του χρόνου εργασίας του αστυνομικού προσωπικού και την χορήγηση των οφειλόμενων ημερήσιων αναπαύσεων, η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης αδιαφορεί επιδεικτικά γι’αυτή και συνεχίζει την γνωστή τακτική του «σπεύδε βραδέως».

Συγκεκριμένα, ο προγραμματισμένος ποδοσφαιρικός αγώνας ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης θα πραγματοποιηθεί αύριο και τα μέτρα τάξης στάλθηκαν σήμερα στη μία το μεσημέρι. Είναι μαθηματικά βέβαιο λόγω της καθυστέρησης αυτής, ορισμένες Υπηρεσίες θα αναγκαστούν να τροποποιήσουν την έκδοση της υπηρεσίας τους και ίσως να ανακαλέσουν ημερήσιες αναπαύσεις.

Επιπλέον, την Παρασκευή και Σάββατο (5-6 Απριλίου) θα λάβει χώρα στην Θεσσαλονίκη το 1ο Βαλκανικό Forum. Για το λόγο αυτό, μόλις σήμερα το πρωί ζητήθηκε από τα Αστυνομικά Τμήματα να αναφέρουν την παρατακτή δύναμή τους για την έκδοση των μέτρων τάξης.

Με την παρούσα ανακοίνωση, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης διαμηνύει σε όλους τους Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων πως σε περίπτωση που είτε σήμερα είτε το Σαββατοκύριακο ανακαλέσουν παράνομα ημερήσιες αναπαύσεις, θα προσφύγει στη δικαιοσύνη προσωπικά προς αυτούς που εκδίδουν και υπογράφουν τον πίνακα υπηρεσίας.

Επειδή ο αυριανός ποδοσφαιρικός αγώνας είναι μια προγραμματισμένη εκδήλωση, αναμένουμε να αποδοθούν επιτέλους οι ευθύνες στους υπαίτιους της καθυστερούμενης έκδοσης των μέτρων τάξης. Μόνο υπό τον φόβο του πειθαρχικού ελέγχου για τις παραβιάσεις των εργασιακών μας δικαιωμάτων, οι Διοικητές θα αρχίσουν να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη και να εφαρμόζουν την κείμενη νομοθεσία και τις διαταγές των προϊσταμένων τους».