«Αυτό είναι το Aris Network 1914»

Ο προϊστάμενος του τμήματος ορολογίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, και γνωστός φίλος του Άρη, Ροδόλφος Μασλίας, στον ARENA FM 89.4, για την πρωτοβουλία δημιουργίας ενός δικτύου φίλων του Άρη σε θέσεις «κλειδιά» φορέων και εταιρειών στην Ευρώπη και όχι μόνο, με στόχο, την συνδρομή τους σε χορηγικά προγράμματα που θα ωφελήσουν την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την προσωπική του καριέρα: «Είμαι από το 1981 εδώ, στο Λουξεμβούργο. Είμαι πολλά χρόνια Αρειανός και έχω την μισή μου καρδιά στο Παλέ και το Χαριλάου. Εδώ και 10 χρόνια είμαι προϊστάμενος του τμήματος ορολογίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο. Μιλάω έξι γλώσσες, αν βάλουμε και τα ελληνικά, επτά. Αν μάθεις μια γλώσσα νωρίς, αποκτάς μια έφεση σε αυτό άλλωστε. Είμαστε σε ένα διεθνές περιβάλλον και χρειάζονται».

Για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία για τον Άρη: «Για να βοηθήσουμε τις διοικήσεις του Άρη στην εξωστρέφεια που χρειάζονται και στην προφανή ανάγκη να βρούμε επενδυτές και σημαντικές εταιρείες που μπορεί να πλησιάσει κανείς, προτείνοντας χορηγικά πακέτα (για ΠΑΕ, ΚΑΕ και ΑΣ), σκεφτήκαμε το εξής: Σκοπός μας είναι να εντοπίσουμε τους Αρειανούς που κατέχουν σχέσεις επιρροής και μπορούν από αυτές να βρούνε επίδοξους επενδυτές. Παράλληλα, θέλουμε να καταγράψουμε ποιες εταιρείες είναι πιο κοντά στα αθλητικά για να τους προσεγγίσουν οι διοικήσεις μας και τέλος ετοιμάζουμε μια παρουσίαση για τα τμήματα του Άρη, για τον κόσμο και την αγάπη του στην ομάδα. Αυτό το βίντεο μπορεί να είναι και μέσο προσέγγισης των διοικήσεων μας, σε επίδοξους επενδυτές.

Έχουμε ήδη ανταπόκριση, μαζεύουμε πολλά ονόματα. Υπάρχουν πολλοί Αρειανοί σε όλον τον κόσμο άλλωστε. Είμαστε ενεργοί 15 άνθρωποι στο Λουξεμβούργο, έχουμε δημιουργήσει έναν Σύνδεσμο Φίλων Άρη. Βλέπουμε μαζί τον Άρη, κάνουμε κερκίδα, μη φανταστείτε ότι είμαστε κανένας μεγάλος Σύνδεσμος, όμως έχουμε πάρει πρωτοβουλία και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που την προβάλλετε. Θα κάνουμε κλειστή ομάδα για να επικοινωνούμε με τους ανθρώπους που θα εμπλακούν σε αυτήν την πρωτοβουλία μας, και θα συλλέξουμε τις ιδέες και τις επαφές του καθενός για να την έχουμε στη διάθεση των ανθρώπων του Άρη, που θα κάνουν τις τελικές συζητήσεις.

Έχουμε άτομα με σημαντικές θέσεις σε μεγάλους οργανισμούς. Η μακρινότερη συμμετοχή είναι από την Ουάσινγκτον. Είναι μια συλλογική προσπάθεια και θέλουμε να θέσουμε στην διοίκηση του Άρη αρκετό υλικό. Έχω μιλήσει ήδη με την ΚΑΕ και τον ΑΣ, έχω μιλήσει με τον κ. Γουλιέλμο και τον Χάρη Παπαγεωργίου, και με τον κ. Ψηφίδη και θα κάνουμε και μια επαφή με την ΠΑΕ. Υπάρχει επίσης μια πρόταση, επειδή εμείς δουλεύουμε στην Ευρωπαϊκή κοινότητα, να γίνει μια πρόταση ΕΣΠΑ για την ανάπλαση της περιοχής Χαριλάου, με κύριο κριτήριο να είναι η αρχή του μετρό. Το μετρό οφείλει να έχει υποδομές γύρω του, ένα μεγάλο πάρκινγκ για παράδειγμα. Ο Άρης έχει στην κατοχή του το γήπεδο Χαριλάου και θα επωφεληθεί από αυτό. Μιλήσαμε και με μερικούς υποψηφίους Δημάρχους, έχουμε ευνοϊκή αντιμετώπιση από το ΕΣΠΑ, οπωσδήποτε θα θέλουν να ενισχύσουν αυτήν την περιοχή της πόλης και την ιστορική μας ομάδα. Με την αγωνιστική άνοδο της ομάδας ποδοσφαίρου, με επιπλέον χώρους, με μακροχρόνια διάθεση του Παλέ Ντε Σπορ, η κατεύθυνση είναι πολύ καλή.

Με τον κ. Χρυσόγονο επικοινωνήσαμε επίσης. Εκείνος επικέντρωσε το ενδιαφέρον του σε θέσεις πάρκινγκ γύρω από το γήπεδο. Κάθε βοήθεια, είναι καλή. Τίποτα δεν πρέπει να είναι ανταγωνιστικό στον Άρη. Οι διοικήσεις μας πρέπει να συνεργάζονται και κάθε λιθαράκι τους είναι χρήσιμο. Έχουμε ορισμένους ανθρώπους στη Θεσσαλονίκη που θα μιλήσουν και με τον κ. Καρυπίδη ή με κάποιους συνεργάτες του στο μέλλον».