Αποκαλύψεις για Τουρέ

Ο Ντιμίτρι Σέλουκ… επιστρέφει με νέα συνέντευξή του στην Ουκρανία, κατά την οποία αναφέρθηκα και στο χειμερινό διαζύγιο του Γιάγια Τουρέ με τον Ολυμπιακό.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ο 36χρονος χαφ που μέτρησε μόλις 5 συμμετοχές κατά την επιστροφή του στο Λιμάνι και παραμένει άνεργος από όταν αποχώρησε για δεύτερη φορά, είχε συμφωνήσει να είναι αρχικά παίκτης και -λογικά- κάποια στιγμή να αναλάβει χρέη προπονητή (ή) και τεχνικού διευθυντή. Ωστόσο, τελικά αποχώρησε επειδή «κανείς στον Ολυμπιακό δεν ήθελε να αφήσει τη θέση του».

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είχε προτάσεις από την Κίνα, αλλά τις απέρριψε. Πίστευα ότι πρέπει να παραμείνει πρωταθλητής και όχι να πάει κάπου για τα χρήματα. Δεν πήγε στον Ολυμπιακό για να συνεχίσει την καριέρα του απλά ως ένας παίκτης. Ο Γιάγια υποτίθεται ότι θα ήταν ποδοσφαιριστής, προπονητής και τεχνικός διευθυντής. Ήταν ευκαιρία για τον Τουρέ να μάθει και έναν νέο ρόλο. Συμφωνήσαμε με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και υπογράψαμε. Οι συμφωνίες δεν τηρήθηκαν, διότι κανείς στην ομάδα δεν ήθελε να εγκαταλείψει τη θέση του. Τρεις μήνες αργότερα λύθηκε το συμβόλαιο και έφυγε από την Ελλάδα. Σύντομα θα δείτε κάτι νέο για τον Γιάγια».