«Θέλω να παίξω στην Ισπανία»

Σε συνέντευξη που έδωσε στην πατρίδα του, ο Λούκας επισήμανε ότι το όνειρό του είναι να παίξει σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα και κυρίως στο ισπανικό, ενώ αναφερόμενος στα όσα έγιναν στον ημιτελικό του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, ουσιαστικά, είπε ότι αυτά που συνέβησαν δεν πρέπει να περάσουν έτσι!

Αναλυτικά, όσα είπε ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ στο «lavozdegalicia.es»:

Για το πως αντιμετωπίζει το ότι έχει ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ: «Μου έχουν φερθεί υπέροχα στον ΠΑΟΚ. Όμως, ένας φιλόδοξος ποδοσφαιριστής πάντα θέλει περισσότερα. Θα ήθελα να παίξω σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όπως είναι το ισπανικό. Πάντα θέλω να βελτιώνομαι. Δεν ξέρω κάποιον ποδοσφαιριστή χωρίς φιλοδοξίες. Ξέρω τον εαυτό μου. Θέλω περισσότερα, περισσότερα, περισσότερα. Θέλω να γίνω όνομα στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Από όλες τις απόψεις. Με κάθε βήμα που κάνω, θέλω περισσότερα».

Πιστεύεις ότι έχει προοδέψει στην Ελλάδα; 
«Ο ΠΑΟΚ είναι από τις μεγάλες δυνάμεις στην Ελλάδα, που αντιμετώπισε πέρυσι μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους και που έκανε βήματα προς τα εμπρός».

Αυτό ήταν το μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα σου, όταν πήγε στην Ράγιο (Βαγεκάνο), ή στην Ουκρανία; 
«Νομίζω ότι δεν το έχω κάνει ακόμη το άλμα στην καριέρα μου. Το όνειρο μου ήταν να παίξω σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα, όπως το ισπανικό. Δεν γίνεται να κάνουμε πάντα μεγάλα βήματα. Δεν θα ήταν καλό να βιαστώ, διότι μπορεί να οδηγήσει σε λάθος».

Είσαι έτοιμος για Ισπανία ή θα το κάνεις όταν είναι να αποσυρθείς; 
«Δεν γίνεται να πας σε αυτό το πρωτάθλημα, όταν είναι να αποσυρθείς. Διότι ακόμη και το χαμηλότερο επίπεδο είναι γενικότερα πολύ υψηλό. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα, για εμένα το καλύτερο. Δεν θα έρθω εδώ για να αποσυρθώ. Νοιώθω έτοιμος να ανταγωνιστώ τους καλύτερους».

Ποια η γνώμη σου για τον ημιτελικό του Κυπέλλου; 
«Είναι ωραία ατμόσφαιρα για να την ζήσεις. Όταν όμως πέταξαν μπουκάλια, πάγους ψάρια, φωτοβολίδες… ποτέ δεν έχω ζήσει τόσο επιθετική ατμόσφαιρα στο ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω τι ακριβώς. Νομίζω ότι ελληνική ομοσπονδία ποδοσφαίρου πρέπει να δράσει».