Ιστορική ημέρα για το χάντμπολ

Η σημερινή ημέρα για το ελληνικό χάντμπολ δεν θα ήταν υπερβολή να χαρακτηριστεί ιστορική, αφού ένας εκ των κορυφαίων Ελλήνων αθλητών, ο Αλέξης Αλβανός ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί από την Εθνική ομάδα.

Ο Θεσσαλονικιός παίκτης, που αναδείχθηκε από τη ΧΑΝΘ και έκανε σπουδαία καριέρα στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, τη γερμανική Μπουντεσλίγκα, έπειτα από 22 χρόνια προσφοράς σε όλες τις Εθνικές ομάδες, αποχωρίζεται το εθνόσημο στα 34 του.

Η ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Μετά από 16 χρόνια ως μέλος της Εθνικής Ομάδος Ανδρών τελειώνει εδώ το ταξίδι μου. Ένα ταξίδι γεμάτο στιγμές χαράς αλλά και λύπης, συγκίνησης, στεναχώριας, αγωνίας…. που η καθεμία της ξεχωριστά θα μείνει χαραγμένη μέσα μου.

Πάνω από όλα όμως η δημιουργία της δεύτερης οικογένειας μου είναι ίσως η μεγαλύτερη νίκη σε αυτά τα 16 χρόνια. Νιώθω υποχρεωμένος να ευχαριστήσω ολόψυχα τον κάθε συμπαίχτη μου προσωπικά, όλους τους προπονητές που είχα και τον κόσμο που ήταν στο πλευρό μας στα εύκολα και στα δύσκολα. Επίσης τον κάθε έναν άνθρωπο της ομοσπονδίας ξεχωριστά που συνετέλεσε όλα αυτά τα χρόνια στη ομαλή λειτουργία της ομάδος.

Τέλος το μεγαλύτερο μου ευχαριστώ το χρωστάω στην οικογένεια μου, που στήριζε όλα αυτά τα χρόνια αυτή την προσπάθεια και ιδιαίτερα την σύζυγο μου που αγαπούσε και αγαπάει την Εθνική Ομάδα όσο και εγώ. Ήταν τιμή μου κάθε φορά που φορούσα το Εθνόσημο, κάθε φορά που άκουγα τον Εθνικό Ύμνο, κάθε στιγμή που βρισκόμουν δίπλα σου… Σε ευχαριστώ για όλα ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ!!

Αλέξης Αλβανός».