«Είμαστε πάνω από όλα ομάδα»

O Γιώργος Καραγκούνης και o Γιώργος Σαμαράς είναι αισιόδοξοι για το μέλλον της Εθνικής. Γιατί, όπως είπαν και οι δύο διεθνείς «είμαστε πάνω από όλα ομάδα». Ο Παναγιώτης Κονέ είπε ότι «δώσαμε και την ψυχή μας», ενώ ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στάθηκε στις δυσκολίες του αγώνα μετά την αποβολή του Κατσουράνη.

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας έδωσε το σύνθημα: «Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε μέσα στην πρόκριση. Μας γεμίζει με χαρά ότι όλοι στην Ελλάδα θα περιμένουν πέντε μέρες το ματς με την Ακτή Ελεφαντοστού. Πέντε μέρες με σκληρή δουλειά και τίποτα άλλο. Μπορούμε να χτυπήσουμε την πρόκριση, αν είμαστε όλοι μαζί, όπως σήμερα. Με τη βοήθεια του Θεού μπορούμε να τα καταφέρουμε και να πάρουμε την πρόκριση, όπως έγινε και στο Euro της Πολωνίας το 2012 απέναντι στη Ρωσία. Με την ελπίδα και τις ευχές όλων μπορούμε να προκριθούμε».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Σαμαράς στάθηκε στο ομαδικό πνεύμα της Εθνικής: «Σήμερα δείξαμε ότι είμαστε ομάδα. Το ομαδικό πνεύμα και η δουλειά που κάναμε μέσα στο γήπεδο όλοι μας βγήκε. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά», υποστήριξε ο Γιώργος Σαμαράς.

«Ξέραμε ότι η Ιαπωνία διαθέτει πολύ καλούς παίκτες με έφεση στην κατοχή. Μέχρι το 35’ είχαμε τις ευκαιρίες μας, αλλά στην συνέχεια μετά την αποβολή δώσαμε και την ψυχή μας για να πάρουμε τον βαθμό. Είχαμε με τις στημένες φάσεις τις ευκαιρίες μας, αλλά δυστυχώς δεν βάλαμε το γκολ. Ξέρουμε ότι πρέπει να κερδίσουμε το τελευταίο ματς κι αυτές τις πέντε μέρες οφείλουμε να δουλέψουμε για να έρθει το γκολ και να πάρουμε τη νίκη», δήλωσε ο Παναγιώτης Κονέ.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος τόνισε: «Το ματς ξεκίνησε στραβά με την κόκκινη κάρτα και την αποβολή, που σε αυτό το επίπεδο και σε αυτές τις συνθήκες παίζει σημαντικό ρόλο. Παίξαμε για μεγάλο διάστημα με 10 παίκτες και γι’ αυτό είναι σημαντικός ο βαθμός. Δεν ήρθε το γκολ αν και το ψάξαμε. Κάναμε λάθη με την Κολομβία, αλλά σε αυτά τα τουρνουά όλα μπορούν να συμβούν. Θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε την πρόκριση. Ας πάρουμε 4 βαθμούς κι αν θέλει ο θεός να μείνουμε έξω, ας μείνουμε…»