Τους… έδειραν οι ΑΕΚτσήδες

Κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας που προβληματίζονται με την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στην περιοχή τους, έφαγαν… ξύλο από οπαδούς της Ένωσης, καθώς πήγαιναν σε μια συνάντηση – ανοιχτή συζήτηση με θέμα το γήπεδο.

Σύμφωνα με το efsyn.gr :

Μερίδα οπαδών της ΑΕΚ επιτέθηκε εναντίον κατοίκων που θέλησαν να βρεθούν στην ανοιχτή συζήτηση του Συντονιστικού για την υπεράσπιση του άλσους της περιοχής – Επιχείρησαν να κάψουν το σκέκι «Στρούγκα».

Με σύνθημα το «γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια» οι οπαδοί της ΑΕΚ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στη Δεκελείας, με σκοπό να εμποδίσουν τους κατοίκους της περιοχής να μεταβούν στην ανοιχτή συζήτηση του Συντονιστικού στην πλατεία Πατριάρχου.

Μάλιστα ορισμένοι εξ αυτών επιτέθηκαν εναντίον κάποιων κατοίκων που θέλησαν να φτάσουν μέχρι το σημείο συνάντησης, χωρίς να επέμβει η Αστυνομία -η οποία ήταν παρούσα στο σημείο, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Επίθεση στη «Στρούγκα»

Μετά τα πρώτα επεισόδια, ακολούθησαν τραμπουκισμοί στον αυτοοργανωμένο κοινωνικό χώρο «Στρούγκα», με την αστυνομία να παρακολουθεί (ξανά) από απόσταση. Έπειτα από ώρα, οι «οπαδοί» εισέβαλαν στο χώρο και έσπασαν ότι βρήκαν μπροστά τους.

Η επίθεση επαναλήφθηκε λίγο μετά τις 21:30.  Όπως καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες, η δεύτερη επίθεση έγινε με λοστούς και πέτρες, την ώρα που μέσα στο χώρο, στον οποίο έβαλαν φωτιά, υπήρχε κόσμος.

Ένα ζευγάρι χτυπήθηκε στο κεφάλι και τα χέρια και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ένας νεαρός στο κεφάλι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία είχε αποχωρήσει από το σημείο των επεισοδίων νωρίτερα.