Το SDNA αποκαλύπτει τους νέους… καυτούς διαλόγους από την συνεδρίση του ΕΣΑΚΕ. Ο Μάνος Παπαδόπουλος είπε στον Ολυμπιακό πως έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ, αποχωρώντας στο ημίχρονο, ενώ οι τόνοι ανέβηκαν και ανάμεσα σε Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλο.
Συνεχίζεται στα… κόκκινα η συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ, για την επόμενη μέρα του ελληνικού μπάσκετ.
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος είχαν μια στιγμή έντασης, αναφερόμενοι στη φετινή συζητήση για τη διαιτησία στην Basket League, αλλά και την περσινή, για την Euroleague.
Γιαννακόπουλος: «Στείλατε έναν υπάλληλο στην Μαδρίτη» – Αγγελόπουλος: «Να μιλάτε με περισσότερο σεβασμό»
Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Θέλουμε να δούμε αν κάτι μπορεί να αλλάξει. Αφήσαμε τα πάντα για να είμαστε εδώ και να συζητήσουμε για το πρόβλημα που θεωρεί μία από τις μεγάλες ομάδες πως υπάρχει. Όταν πριν ένα χρόνο ο Παναθηναϊκός έστειλε αρχεία, δεδομένα και DVD για την Euroleague ζητώντας από τους ιδιοκτήτες να συζητήσουν το πρόβλημα, γιατί δεν εμφανίστηκαν οι ιδιοκτήτες, παρά έστειλαν έναν υπάλληλο στη συζήτηση;».
Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Ο κ. Σκινδήλιας δεν είναι υπάλληλος. Να μιλάτε με περισσότερο σεβασμό. Είναι αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού».
Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Κ. Αγγελόπουλε δεν ακούσατε. Είπα δεν είναι ιδιοκτήτης. Εσείς γιατί δεν εμφανιστήκατε; Σωστά ή λάθος, είχαμε κάποια παράπονα στην Euroleague. Έγινε μια συνάντηση πέρυσι. Ο Ολυμπιακός δεν συμμετείχε. Η συνάντηση ήταν στην Μαδρίτη».
Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Εσένα σε πειράζει γιατί δεν πήγε ο Αγγελόπουλος στην Μαδρίτη;».
Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Ευχαριστώ πολύ για τη σοβαρή και εμπεριστατωμένη απάντηση που μου δώσατε».
Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Χρήστος Σταυρόπουλος εκ μέρους του Ολυμπιακού και ξεκαθάρισε πως δεν θέλει να δημιουργούνται εντυπώσεις.
Χρήστος Σταυρόπουλος: «Έγινε καθαρή παρανομία. Ως Ολυμπιακός δεν μπορούμε να το συνεχίσουμε αυτό. Έχουμε την αλληλογραφία, είδαμε τι έγινε. Υπήρχε παρέμβαση. Δεν ήταν τυχαία η παρουσία του κ. Γιαννακόπουλου και του κ. Παπαδόπουλου. Σήμερα πρέπει να πάρουμε θέση. Κύριε Γιαννακόπουλε στην Μαδρίτη επειδή ήμουν παρών ως εκπρόσωπος, όχι ως ιδιοκτήτης, δεν μαζευτήκαμε για τη διαιτησία. Μαζευτήκαμε για να μιλήσουμε για την παραβατική συμπεριφορά του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Το λέω για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις».
Ο Μάνος Παπαδόπουλος απάντησε με τη σειρά του και τόνισε πως οι Πειραιώτες μπήκαν στο βιβλίο Γκίνες, μετά την αποχώρησή τους στο ημίχρονο του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ είχε σύντομο διάλογο και με τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο.
Μάνος Παπαδόπουλος: «Ακούγοντας προσεκτικά τις τοποθετήσεις, θεωρώ ότι είμαστε σε αυτή τη συζήτηση στο παρά πέντε, επειδή ο Ολυμπιακός έχανε ένα ματς. Κάθε φορά που χάνει ένα ματς του φταίνε όλοι οι άλλοι πλην της ομάδας. Σας είπα στο προηγούμενο συμβούλιο πως ο Ολυμπιακός νοιάζεται μόνο για την ομάδα του, όχι για το ελληνικό μπάσκετ. Ακόμα και αυτό που έγινε με την ΚΕΔ το κάνετε στο παρά πέντε. Χωρίς να σκεφτείτε αυτό που σας είπε ο κύριος Θεοδώρου, ότι πληρώνουν τους παίκτες και αν χρειαστεί να γίνει αναβολή θα υπάρχει πρόβλημα. Δεν σας ενδιαφέρει καθόλου το άθλημα. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να πείτε ότι φταίει η διαιτησία. Όλοι έχουμε τις απόψεις μας. Κανένας όμως δεν αποχώρησε σε ημίχρονο αγώνα. Είναι παγκόσμιο ρεκόρ. Το κάνατε. Είναι παγκόσμιο. Γράφτηκε στο βιβλίο Γκίνες Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Μας έχετε σύρει σε μια συζήτηση εδώ».
Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Ποιος σας έσυρε;»
Μάνος Παπαδόπουλος: «Εσείς. Δεν βλέπω άλλον να έχει τέτοιο πρόβλημα».
ΔΙΈΡΡΕΥΣΕ ΈΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΕΣΑΚΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΌΣ
Oι διοικούντες του Ολυμπιακού διέρρευσαν στην συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ τα έγγραφα της ΕΟΚ σχετικά με τον ορισμό του Παναγιώτη Αναστόπουλου σε παιχνίδι της VTB.
Η συνεδρίαση στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ ανάμεσα στους ιδιοκτήτες των ομάδων της Basket League συνεχίζεται. Κατά την διάρκεια της συζήτησης, ο Ολυμπιακός κατέθεσε στις ομάδες την αλληλογραφία ανάμεσα στην VTB League και την ΕΟΚ.
Πιο συγκεκριμένα, στα έγγραφα που διέρρευσαν οι «ερυθρόλευκοι», στις 29 Απριλίου έγινε πρόταση να σφυρίξει ο Αναστόπουλος σε αγώνα της VTB για το παιχνίδι της Ούνικς Καζάν με την Κάλεβ στην Εσθονία, αίτημα το οποίο έκανε δεκτό η ΚΕΔ στις 30 Απριλίου.
Πηγή: SDNA