«Να μην το παρατήσει»

Ο πρώην προπονητής του Άρη, Ζόραν Μιλίνκοβιτς, σε δηλώσεις του στο «Αθλητικό Metropolis» αναφέρθηκε στην θητεία του στην ομάδα, στην αποχώρησή του, αλλά και στο αν μπορούν οι «κίτρινοι» να πετύχουν το στόχο της παραμονής.

Για το αν παρακολουθεί τον Αρη είπε:
«Θέλω να ευχαριστήσω και να χαιρετήσω τον κόσμο που με υποστήριξε. Υπάρχουν παιχνίδια, υπάρχουν περιθώρια όχι τόσα πολλά. Οταν έφυγα περίμενα ότι ο Άρης θα πάει καλά. Έγιναν καλές κινήσεις στις μεταγραφές και περίμενα την βελτίωση. Δεν πρέπει να το παρατήσει. Μέσα από την καρδιά μου υποστηρίζω τον Αρη. Με αυτό τον κόσμο αξίζει όχι μόνο να παίζει στην πρώτη κατηγορία, αλλά και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις»

Για την αποχώρησή του από τους «κίτρινους» τόνισε:
«Ηρθαμε σε μια δύσκολη στιγμή στον Αρη. Κάναμε ότι μπορούσαμε. Δεν υπήρχαν περιθώρια. Είχαμε υποσχέσεις ότι τον Ιανουάριο η ομάδα θα ενισχυθεί και πάνω σε αυτό το πλάνο δουλέψαμε. Λυπάμαι που έληξε η συνεργασία μας. Μου έπεσε βαριά η απόφαση του καινούριου πρόεδρου. Είμαι επαγγελματίας όμως. Ό,τι βοήθεια χρειαστεί η ομάδα θα την δώσω. Ήταν μία απόφαση, που ένας επαγγελματίας προπονητής πρέπει να την δεχτεί. Αν ο πρόεδρος νομίζει ότι αυτό είναι σωστό, τότε ο προπονητής πρέπει να το δεχτεί»

Για την περίπτωση του Ουντότζι ανέφερε:
«Από τη μία πρόκειται για έναν καλό παίκτη που μπορεί να βοηθήσει. Από την άλλη όμως πρέπει να το ζυγίσει καλά η διοίκηση. Σε μια δύσκολη στιγμή έκανε προσφυγή προς την ομάδα. Δεν χρειαζόταν και δεν ήταν σωστό προς την ομάδα. Ηταν κάτι που χαλάει την εικόνα του παίκτη. Είναι πλέον απόφαση της διοίκησης. Πρέπει να δει τι χρειάζεται. Έναν παίκτη που μπορεί να βοηθήσει, όμως έκανε και μία ενέργεια που δεν ήταν σωστή»
Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Αρη
«Τέσσερις μήνες αγάπησα πολύ την ομάδα. Ακόμη νιώθω Αρειανός, κιτρινόμαυρος. Θυμάμαι τους φοβερούς ανθρώπους και τον κόσμο που γνώρισα. Ιδιαίτερα την οικογένεια Στεφανίδη. Εχει ικανούς ανθρώπους ο Αρης.
Από κει και πέρα όντως υπάρχουν πολλά προβλήματα στην ομάδα. Όταν ήρθαμε στον Αρη διαπιστώσαμε πως έγιναν κάποια λάθη σε επιλογές παικτών το καλοκαίρι. Δεν μπορούμε να πούμε όμως ότι δεν υπήρχε θέληση να λυθεί το πρόβλημα. Είχαμε εντοπίσει που χρειάζεται ενίσχυση. Εϊχαμε ένα πλάνο να μείνουμε ζωντανοί μέχρι τον Γενάρη, και μετά με τις κινήσεις που θα κάναμε να μπορέσει η ομάδα να ανταποκριθεί».

Και κατέληξε: «Υπήρχαν και τα οικονομικά προβλήματα. Εμείς κάναμε το καθήκον μας. Αλλά ίσως το καλοκαίρι με τους περιορισμούς που υπήρχαν ίσως έγιναν κακές επιλογές. Ήμασταν σίγουροι όμως πως με ενίσχυση στο β΄ γυρο θα πηγαίναμε καλύτερα. Δεν είχαμε όμως τον χρόνο εμείς. Το ρόστερ πάντως τώρα είναι ικανό να παλέψει για τη σωτηρία. Υπάρχει και ο φοβερός κόσμος. 18.000 άτομα με την Βέροια δεν γίνεται σε μία ομάδα που έχει μόνο τρεις νίκες. Ολοι θέλουν να σωθεί ο Αρης και όλοι προσπαθούν».