Φρένο στους τσαμπατζήδες του Μαρακανά

Οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχουν βρει τον μπελά τους με τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας στο «Μαρακανά». Στους πρώτους δύο αγώνες που φιλοξενήθηκαν στο θρυλικό γήπεδο του Ρίο ντε Τζανέιρο, Αργεντινοί και Χιλιανοί εξέθεσαν τα μέτρα ασφαλείας και δεκάδες εισήλθαν στις κερκίδες χωρίς εισιτήριο.

Στον αγώνα που στιγματίστηκε από την εισβολή των οπαδών της Χιλής, υπήρχαν 3000 υπάλληλοι σεκιούριτι και 1037 αστυνομικοί μέσα στο γήπεδο. Τώρα, το νούμερο θα αυξηθεί σε 3.600 σεκιουριτάδες και 1100 αστυνομικούς, έστω κι αν το σημερινό ματς Ρωσία-Βέλγιο έχει πολύ μικρότερο βαθμό επικινδυνότητας.

Συνολικά, μόνο 10.000 Ρώσοι βρίσκονται στη Βραζιλία, οι Βέλγοι είναι ακόμη λιγότεροι και ασφαλώς δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση με τους χιλιάδες Χιλιανούς και Αργεντινούς.

Η περίμετρος του σταδίου θα παραμείνει κλειστή από τις 7 το πρωί και θα ανοίξει μόλις δύο ώρες πριν από την σέντρα. Οι 600 επιπλέον αστυνομικοί θα τοποθετηθούν σε στρατηγικούς τομείς γύρω από το στάδιο, καθώς και 63 φύλακες μέσα στο Μαρακανά.