Άλλος ΠΑΟΚ, μετά από τα εγκλήματα

Μπορεί το Μουντιάλ να βρίσκεται στην καθημερινότητα όλων των ποδοσφαιρόφιλων του κόσμου, υπάρχουν όμως και οι σύλογοι που σιγά σιγά ετοιμάζονται να ξεκινήσουν την προσπάθειά τους για την καινούρια ποδοσφαιρική χρονιά.

Ο ΠΑΟΚ την ερχόμενη εβδομάδα, ξεκινά κι αυτός την προετοιμασία του, σ’ ένα καινούριο δρόμο, με καινούριο προπονητή, ο οποίος χτίζει πάνω σε μια ιδιαίτερη φιλοσοφία, η οποία δεν έχει καμία σχέση μ’ αυτή που γνωρίσαμε, κυρίως τα τελευταία δύο χρόνια.

Γι’ αυτό και δεν είμαι βέβαιος αν η πρεμούρα που διακατέχει τα μέσα τα οποία απλώνουν καθημερινά ονόματα, πληροφορίες και υποτιθέμενες μεταγραφές, διακατέχει και τον προπονητή, ο οποίος απ’ ότι δείχνει, ακολουθεί με θρησκευτική ευλάβεια αυτό που δήλωσε στην παρουσίασή του και πολύ λίγοι το αντιλήφθηκαν.

Ο ”ΠΑΟΚ” στα λόγια, έφερε στη Θεσσαλονίκη ότι προιόν κινείται στην αγορά, με το νου όμως των εφημερίδων, των ραδιοφώνων και των site. Κάνοντας όμως μεταγραφές για να γεμίζουν οι σελίδες και οι ραδιοφωνικές ώρες, κανείς δεν μιλά, κανείς δεν αναφέρεται και κανείς δεν προσαρμόζεται στα θελήματα του προπονητή και της νέας φιλοσοφίας στην οποία στηρίζεται ο ΠΑΟΚ του σήμερα.

Ο ΠΑΟΚ του σήμερα δεν έχει καμία σχέση με τον ΠΑΟΚ των δύο τελευταίων χρόνων.

Για τον οποίο ΠΑΟΚ, κανείς δεν μιλά, κανείς δεν αναφέρεται, γιατί απλά νιώθει συνένοχος και συμμέτοχος στην κατασπατάληση πολλών εκατομυρίων ευρώ από την τσέπη του μεγαλομετόχου. Τότε που οι ποδοσφαιράνθρωποι είχαν σχέδιο και πρόγραμμα, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα ένα μεγάλο τίποτα.

18 είναι οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο ρόστερ και είχαν έστω και μικρή συμμετοχή στην περίοδο που μας πέρασε, χωρίς να προσθέτουμε σ’ αυτούς τους δανεικούς, νεαρούς και μη. Και να είστε βέβαιοι πως κανείς από αυτούς δεν θα απωλέσει εύκολα το πλουσιοπάροχο συμβόλαιο που έχει στα χέρια του.

Μεταγραφές για τις μεταγραφές δεν πρόκειται να γίνουν στον ΠΑΟΚ. Όσα ονόματα κι αν γραφούν, όση προσπάθεια κι αν κάνουν οι μάνατζερ για να προωθήσουν την πραμάτεια τους.

Τα εγκλήματα των δύο τελευταίων χρόνων, βάζουν φρένο και καθυστερούν τη σωστη ανάπτυξη του εγχειρήματος για ένα αξιόλογο ΠΑΟΚ.

Τα παράλογα συμβόλαια που υπογράφηκαν τα τελευταία δύο χρόνια σε μια εποχή όπου δεν πληρώνει κανείς, ειναι αποτέλεσμα εξυπηρέτησης συμφερόντων, φίλων και διαπλοκής.

Όλοι γνώριζαν την αντίσταση που επέδειξαν οι υπέυθυνοι του οικονομικού τομέα στον ΠΑΟΚ, στα συμβόλαια που εμφανιζόταν να έχουν συμφωνήσει οι ποδοσφαιράνθρωποι. Όλοι θυμούνται τον πόλεμο λάσπης από τους φίλους και συνεργάτες που δεχόταν συγκεκριμένοι άνθρωποι που αντιστεκόταν στα παράλογα συμβόλαια.

Σήμερα βγαίνουν δικαιωμένοι απένατι στον Ιβάν Σαββίδη, γι αυτό κι αυτός με τη σειρά του, τους αναβαθμίζει και τους προσφέρει τη δυνατότητα, να προστατεύσουν τα χρήματά του από τα εναπομείναντα στοιχεία αυτής της συγχορδίας των απλόχερων και πολυδάπανων συμφωνιών.

Θα μπορούσαμε να δούμε ως θετικό, την παρουσία τριών πολύ ελπιδοφόρων ποδοσφαιριστών στο ρόστερ. Του Κάτσε, του Κίτσιου και του Κουλούρη, οι οποίοι προέρχονται από την πιο ανέξοδη διαδικασία, τα τμήματα υποδομής.

Δεν θα βρείτε όμως, ούτε έναν ελπιδοφόρο ποδοφσιαριστή ο οποίος να προήλθε μέσα από την κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ, στο εγχείρημα των ποδοσφαιρανθρώπων, τα δύο τελευταία χρόνια.

Υ.Γ.1. Διαπρέπουν και μαγεύουν όλη την Ευρώπη οι μικροί του Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλου.

Υ.Γ.2. Ο κόσ μος πρέπει να γνωρίζει πως όταν ένας ποδοσφαιριστής έχει ένα καλό συμβόλαιο και δεν μπορεί ούτε κατά προσέγγιση να βρει όμοιό του σε άλλη ομάδα και ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές που περνάμε, κάθετε πάνω σ’ αυτό που έχει και λίγο τον απασχολεί αν παίζει ή δεν παίζει.

Υ.Γ.3. Ο παραλογισμός στα Μ.Μ.Ε. της πόλης φτάνει στο σημείο την κωμωδίας. Αυτά όμως, θα τα πούμε, δεν θα τα γράψουμε.

Υ.Γ.4. Το Μουντιάλ του 2014, μας διδάσκει πως το σύγχρονο ποδόσφαιρο και η επιτυχία, στηρίζεται στην ταχύτητα και στη φυσική κατάσταση.