Σάρωσε η μικρή… Γαλλία

Άλλο ένα εξαιρετικό παιχνίδι! Δύο… αντιεμπορικές ομάδες, προσέφεραν πολύ ωραίο θέαμα στο Πόρτο Αλέγκρε, με την Αλγερία να συντρίβει την Κορέα με 4-2 και να κάνει μεγάλο βήμα για την πρόκριση!

Οι Αλγερινοί επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις, έδειξαν ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα, κυρίως μεσοεπιθετικά, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, έδειξαν από το 1ο λεπτό ποιος θα είναι το… αφεντικό στο γήπεδο και έφτασαν δίκαια στη νίκη.

Η ομάδα του Βόσνιου Βαχίντ Χαλίτζοβιτς, που είναι… γαλλοαναθρεμμένος ποδοσφαιρικά, στηρίζεται στο γαλλικό ποδόσφαιρο, αφού οι περισσότεροι παίκτες της, είναι γαλλικά προϊόντα. Άλλωστε, οι 14 από τους 23 της αποστολής της Αλγερίας έχουν γεννηθεί στη Γαλλία (όπως κι ο Μπενζεμά που διάλεξε τη Γαλλική υπηκοότητα)…

Μ΄ αυτή τη νίκη της, η Αλγερία χρειάζεται απλά την ισοπαλία στο τελευταίο παιχνίδι με τη Ρωσία για να στείλει την ομάδα του Καπέλο στη… Μόσχα και να περάσει αυτή στους 16 της διοργάνωσης!

ΓΚΟΛ : 50’ Σον, 72’ Κόο – 26’ Σλιμάνι, 28’ Χαλίς, 38’ Ντζαμπού, 62’ Μπαχίμι.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ : Βίλμαρ Ροντάν (Κολομβία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ : Λι, Χαν, Μπουγκουερά.

ΚΑΤΟΧΗ : 53% – 47%

ΤΕΛΙΚΕΣ: 9(6) – 15(8)

ΚΟΡΕΑ : Γιούνγκ, Γιούν, Τζ.Κιμ, Σον, Παρκ (57’ Β.Κιμ), Γ.Λι, Κόο, Χαν (78’ Γι), Κι, Σ.Λι (64’ Χ.Λι), Χονγκ.

ΑΛΓΕΡΙΑ : Ράις, Μπουγκουερά (89’ Μπελκαλέμ), Χαλίς, Μεσμπά, Φεγκουλί, Μπραχίμι (77’ Λασέν), Μεντζανί, Σλιμανί, Μπενταλέμπ, Ντζαμπού (73’ Γκιλάς), Μαντί.