Ο Σουμάχερ και η ντροπή του Χιχόν! (Video)

Το 1982, στο Μουντιάλ της Ισπανίας, ο κόσμος αντιπάθησε τους Γερμανούς για δύο λόγους. Για την «ντροπή του Χιχόν» το –κατά τα φαινόμενα- στημένο παιχνίδι με την Αυστρία στη φάση των ομίλων για να βγάλουν έξω την Αλγερία, και την καρατιά του Σουμάχερ στον Μπατιστόν, στον ημιτελικό Γερμανίας – Γαλλίας στη Σεβίλλη.

Ο τότε τερματοφύλακας των Γερμανών, Τόνι Σουμάχερ, θυμήθηκε εκείνο το Μουντιάλ, με αφορμή το Γερμανία – ΗΠΑ της τελευταίας αγωνιστικής, που όλοι πιστεύουν ότι θα λήξει ισόπαλο. Η ισοπαλία, άλλωστε, βολεύει και τους δύο.

«Οι κραυγές για το παιχνίδι αυτό, ήταν μεγάλες τότε. Το παιχνίδι δεν βλέπονταν! Δεν θα μου κάνει καμιά εντύπωση, αν την Πέμπτη έρθει το αποτέλεσμα που ευννοεί και τις δύο ομάδες, δηλαδή η ισοπαλία. Το σημείο εκκίνησης είναι σαφές κι αυτό δεν μπορείς να το βγάλεις από το μυαλό των ποδοσφαιριστών» είπε ο Τόνι Σουμάχερ, μιλώντας στην «Express» της Κολωνίας.

Ο Σουμάχερ ήταν ο τερματοφύλακας της Γερμανίας σ΄ εκείνο το παιχνίδι με την Αυστρίας, με τους Γερμανίας να προηγούνται νωρίς με γκολ του Χρούμπες, στο 11′,  και μετά οι δύο ομάδες… κορόιδευαν τον κόσμο. Το 1-0 τους εξυπηρετούσε και τους δύο.

Δείτε φάσεις από εκείνο το παιχνίδι…