«Ένα… τσιγάρο και πάμε στο Ρεσίφε!»

Ο Φερνάντο Σάντος, δεν φοβάται! Λιγότερο από 24 ώρες, πριν την μεγάλη μάχη με την Ακτή Ελεφαντοστού, ο προπονητής της Εθνικής ήταν πολύ χαλαρός και το έδειξε.

Αφού επισήμανε ότι σήμερα θα κάνει ένα… τσιγάρο και θα κοιμηθεί εύκολα, τόνισε ότι η Εθνική είναι έτοιμη να διεκδικήσει την ευκαιρία της και να πάει στις 29 του μήνα στο Ρεσίφε για να παίξει για τους 16 της διοργάνωσης!

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Σάντος στη συνέντευξη τύπου στη Φορταλέζα

Για το αυριανό παιχνίδι : «Το παρελθόν είναι παρελθόν και δεν μένουμε στα προηγούμενα ματς. Τώρα πρέπει να σκοράρουμε κάτι που πράγματι δεν κάναμε. Βασικός στόχος είναι να σκοράρουμε για να περάσουμε στους “16” και πιστεύω ότι μπορούμε να βγάλουμε στο γήπεδο τα καλά στοιχεία μας για να προκριθούμε. Πρέπει να κερδίσουμε»

Για το ότι η Ελλάδα είναι σε μειονεκτική θέση : «Υπάρχει μειονέκτημα βαθμολογικό, αλλά δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Το θέμα είναι να νικήσουμε. Τελεία. Το θέμα είναι να πάμε στις 29 στο Ρεσίφε. Είμαστε πεισμωμένοι για τη νίκη».

Για το αν περιμένει γκολ του Μήτρογλου : «Δεν ξέρω ποιος θα βάλει το γκολ αύριο. Κάποιος θέλω να σκοράρει, το ποιος δεν έχει σημασία. Αν μπορέσει να το βάλει και ο Καρνέζης γιατί όχι. Μακάρι να το βάλει ο Καρνέζης! Δεν θα σας πω ποιος θα παίξει αύριο, αυτό είναι βέβαιο!»

Για το αν φοβάται μήπως στραβώσει το ματς: «Όλο αρνητικά πράγματα λέτε. Τι θα πάει στραβά, τι δικαιολογίες θα πούμε… Ας σκεφτούμε θετικά και αισιόδοξα. Θα παίξουμε 11 εναντίον 11, τους ξέρουμε. Έχουμε κι εμείς δυνατά σημεία. Είμαστε σίγουροι και γεμάτοι. Είμαστε αυτοσυγκεντρωμένοι».

Για την Ακτή Ελεφαντοστού : «Είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά έχουμε και εμείς τα δυνατά μας σημεία. Είμαστε γεμάτοι αυτοπεποίθηση. Είμαστε συγκεντρωμένοι αποκλειστικά στο πως θα κερδίσουμε αύριο. Η Ακτή είναι μια από τις καλύτερες αφρικανικές ομάδες με ταλαντούχους παίκτες που παίζουν σε μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη. Έχουν πείρα, αλλά αυτό δεν είναι εμπόδιο για εμάς. Είμαστε σε ένα Παγκόσμιο, αλλά ξέραμε από την αρχή ότι είμαστε σε Mundial και θα παίξουμε με δυνατές ομάδες. Ξέρουμε τις αδυναμίες της Ακτής. Είμαστε έτοιμοι να τους περιορίσουμε στα θετικά τους και να αξιοποιήσουμε τα αρνητικά τους. Αυτά λέω στους παίκτες. Ένας από τους ρόλους μου είναι να μιλάω στους παίκτες.».

Για το πώς θα περάσει την αποψινή βραδιά: «Όπως τις άλλες, όπως πάντα. Ένα τσιγαράκι, άντε δύο, μετά το φαγητό. Και μετά θα πάω να κοιμηθώ, όπως κάνω κάθε μέρα», είπε.

Για το αμυντικό παιχνίδι της Εθνικής : «Αυτή η ερώτηση είναι από ανθρώπους που δεν ξέρουν από ποδόσφαιρο. Μην το παίρνετε προσωπικά. Έχουμε έναν τρόπο παιχνιδιού εδώ και 10 χρόνια με τα καλά και τα κακά του. Πήραμε ένα Ευρωπαϊκό, ήμασταν παρόντες σε τέσσερις μεγάλες διοργανώσεις. Έχουμε πια το DNA μας, το μυαλό μας και το σώμα μας».

Για το αν το μυαλό του θα είναι και στο Ιαπωνία-Κολομβία: «Η ερώτηση είναι αν θα παρακολουθώ την εξέλιξη του αγώνα της Ιαπωνίας, όχι όχι, αυτά δεν γίνονται. Θα είμαι με ένα κινητό στο χέρι; Δεν παίζει ρόλο για μένα το ματς εδώ λέμε για την Ελλάδα! Δεν καταλαβαίνεις; Εγώ καταλαβαίνω!»