«Για αυτό έφυγα απ’ την Παρί»

Μετά από έναν χρόνο παρουσίας του στο Παρίσι, ο Τζίτζι Μπουφόν αποχώρησε απ’ την πρωταθλήτρια Γαλλίας και έβαλε πλώρη για… νέες περιπέτειες.

Ο 41χρονος πορτιέρε μιλώντας στην Corriere dello Sport, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε απ’ την «Πόλη του Φωτός», αναφέροντας πως θα είχε ρόλο αναπληρωματικού την νέα σεζόν, για αυτό και κατέληξε στην απόφαση αυτή.

«Η Παρί μου είχε πει εδώ και πέντε μήνες ότι στο τέλος της σεζόν θα έπαιρνα τον ρόλο του αναπληρωματικού τερματοφύλακα στην ομάδα. Από τον Ιανουάριο είχε πολύ καιρό μπροστά μου για να το σκεφτώ και κατέληξα στην απόφαση ότι αυτό δεν μου ταίριαζε. Άφησα αρκετά χρήματα για να μην συνεχίσω εκεί και την επόμενη σεζόν.

Είμαι όπως ακριβώς το προηγούμενο καλοκαίρι. Πάρα πολύ ήρεμος, χαλαρός. Μπορεί όλα να τελειώσουν σε 12 μήνες ή σε 15 μέρες. Έχω κάποιες καλές προτάσεις, αλλά αν δεν βρω το κίνητρο που ψάχνω, τότε ίσως χαρίσω στον εαυτό μου ένα χρόνο. Ένα χρόνο εκμάθησης. Θα ήθελα να παρακολουθήσω σχολή προπονητών, ή να σπουδάσω διοίκηση αθλητισμού, θέλω να βελτιώσω τα αγγλικά μου. Θέλω να αποκτήσω τα εφόδια και να κρατήσω όλες τις επιλογές για το μέλλον ανοικτές», δήλωσε χαρακτηριστικά.