«Δεν υπάρχουν ήρωες, ούτε σούπερ σταρ»

Μέσα στο μεθύσι της νίκης, οι παίκτες της Εθνικής έδειξαν ότι είναι προσγειωμένοι, δεν πετούν στα σύννεφα και είναι έτοιμοι να μας προσφέρουν κι άλλες μεγάλες βραδιές…

Διαβάστε, τι είπαν οι διεθνείς μας στην κάμερα στης ΝΕΡΙΤ και στον απεσταλμένο της, Δημήτρη Μαλισιώβα :

Γιώργος Σαμαράς

«Για μας προσωπικά δεν σημαίνει τίποτα, για την ομάδα σημαίνει πολλά για τη χώρα περισσότερα.

Εύχομαι να δώσαμε χαρά στον κόσμο στην Ελλάδα, να τους δώσαμε έναν καλό λόγο να έχουν το χαμόγελο στα χείλη.

Είμαστε πολύ περήφανοι, δώσαμε τις απαντήσεις μας στο γήπεδο, δεν ξοδέψαμε ενέργεια εξωαγωνιστικά. Είμαστε ομάδα, συνεχίζουμε να κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι.

Ηγέτες δεν υπάρχουν στην ομάδα, ούτε σούπερ σταρ, ούτε ήρωες. Υπάρχει ένα καλό σύνολο παικτών, που προσπαθεί να βοηθά ο ένας τον άλλον, να διορθώνει τα λάθη του άλλου. Πάντα είμαστε ομάδα, αυτό μας κρατάει τόσα χρόνια».

Ανδρέας Σάμαρης

«Προσπαθήσαμε να κάνουμε όλους τους Έλληνες περήφανους. Δώσαμε τα πάντα στο γήπεδο. Έκανα ότι μου είπε ο προπονητής μου…

Γράψαμε ιστορία σήμερα, είναι μια δικαίωση για την προσπάθεια που κάνουμε όλοι μας. Είμαι πολύ περήφανος για το πρώτο μου γκολ σε μεγάλη διοργάνωση.

Παίξαμε με παίκτες παγκόσμιας κλάσης, δεν φοβήθηκαμε, παίξαμε στα ίσια και τους κερδίσαμε»

Δημήτρης Σαλπιγγίδης

«Δεν έχουμε στόχο να διαψεύδουμε τους επικριτές μας, εμείς είμαστε εδώ για να παίζουμε για την Ελλαδα. Παλεύουμε για τη χώρα μας, Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε και πήραμε μια τεράστια πρόκριση για όλη την Ελλάδα. Απολαμβάνουμε αυτές τις στιγμές».

Σωκράτης Παπασταθόπουλος

«Είναι η μεγαλύτερη επιτυχία μετά το 2004. Αποδείξαμε αυτό που λέγαμε, ότι είμαστε μια ομάδα. Είμαστε μια οικογένεια. Ξέραμε τι θέλουμε στο γήπεδο, είχαμε πολύ καλή παρουσία, με πολλές ευκαιρίες. Χρειάζεται και η τύχη, που δεν είχαμε στα πρώτα παιχνίδια. Στη ζωή όταν αξίζεις κάτι, στο τέλος ο Θεός στο δίνει. Επιθετικά βελτιωθήκαμε πάρα πολύ. Παίζουμε καλύτερα, κάνουμε ευκαιρίες.

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος

«Κάναμε αυτό που θέλαμε. Ήταν ένα μουντιαλικό ματς. Απίστευτη απόδοση, σουτ, ευκαιρίες, 3 δοκάρια, ωραίο ποδόσφαιρο, δείξαμε σε όλους τι μπορεί να προσφέρει ο καθένας ατομικά και τι όταν αυτό μπαίνει στο σύνολο. Το μυστικό είναι η εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας».

Γιώργος Καραγκούνης

«Αυτό που θέλαμε, το πετύχαμε με εμφατικό τρόπο. Ήμασταν καλύτερη ομάδα στο γήπεδο. Ήρθε το γκολ στο τέλος, αλλά καμιά φορά έτσι είναι πιο γλυκό.

Είμαστε χαρούμενοι που κάναμε τους Έλληνες χαρούμενους και περήφανους. Σε πέντε μέρες τα ξαναλέμε. Μακάρι να μείνουμε πολύ εδώ. Είναι υπέροχο Μουντιάλ.

Μας κριτικάρουν για το στυλ μας, δεν τους αρέσει, αλλά εμείς έχουμε καρδιά».