Ξένος Τύπος: Παγκόσμια Ελλάδα!

Πανούργοι, έπος Ελλήνων, αστραπή, μύθος, θαύμα και άλλες πολλές διθυραμβικές λέξεις συνοδεύουν τα κείμενα και τους τίτλους των μεγαλύτερων αθλητικών ιστοσελίδων αφιερωμένα στην πρόκριση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Κι όπως έγραψε χαρακτηριστικά η Daily Mail: Ελλάδα είναι η λέξη!

Ο πορτογαλικός Τύπος έχει έναν επιπλέον λόγο να πανηγυρίζει για την Ελλάδα: Φερνάντο Σάντος! «Η Ελλάδα στους “16”!», γράφει η O Jogo, ενώ η Record τονίζει: Το πέναλτι στις καθυστερήσεις στέλνει τον Φερνάντο Σάντος στους “16”. Η A Bola γράφει: «Η Ελλάδα νίκησε την Ακτή Ελεφαντοστού και προκρίθηκε στους “16”

Στον ιταλικό Τύπο, όπου κυρίαρχο θέμα είναι ο αποκλεισμός της εθνικής Ιταλίας από το Μουντιάλ, η Gazzetta dello Sport γράφει: «Μυθική Ελλάδα στους “16”. Προσβολή στο 93′: έξω ο Ντρογκμπά». «Η Ελλάδα απέκλεισε την Ακτή Ελεφαντοστού», επισημαίνει η
Corriere dello Sport.

Η L’ Equipe στέκεται περισσότερο στον αποκλεισμό της Ακτής Ελεφαντοστού, «οι “ελέφαντες” κατρακύλησαν από τον Όλυμπο» γράφει, ενώ στον βρετανικό Τύπο διαβάζουμε:

The Telegraph: Ο Σαμαράς έσπασε τις καρδιές των Ιβοριανών με πέναλτι στο φινάλε

Daily Express: Ο Σαμαράς στέλνει την Εθνική στους “16” καθώς οι “ελέφαντες” αποχαιρετούν το Παγκόσμιο Κύπελλο

Sporting Life: Ελλάδα αστραπή

Mirror: Τι τέλος. Η Ελλάδα περνάει και αντιμετωπίζει την Κόστα Ρίκα στον επόμενο γύρο χάρη σε εκπληκτικό πέναλτι στις καθυστερήσεις από τον Σαμαρά.

Goal.com: Η χρυσή γενιά της Ακτής Ελεφαντοστού διδάχθηκε ένα μάθημα από τους πανούργους Έλληνες.

Στο γερμανικό Τύπο η Bild γράφει: «Ελληνική τρέλα» και το Kicker «Γερά νεύρα ο Σαμαράς, συνεχίζει η Ελλάδα!», ενώ η Ole της Αργεντινής τονίζει: «Ελληνικό θαύμα”.