«Πάντα υψηλές βλέψεις ο ΠΑΟΚ»

Ο κορυφαίος προπονητής του φετινού πρωταθλήματος μπάσκετ, ο Σούλης Μαρκόπουλος, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθόσφαιρας (ΣΕΠΚ) και αναφέρθηκε στην επιτυχημένη σεζόν του ΠΑΟΚ και τη δική του διάκριση.

«Ο ΠΑΟΚ πάντα έχει υψηλές βλέψεις, άσχετα με τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν και που έχουν ως αποτέλεσμα να μην σου αφήνουν τα περιθώρια να δημιουργήσεις μία ομάδα που θα σου δίνει τη δυνατότητα να βάλεις τις βάσεις που θέλεις. Σταθήκαμε πολύ τυχεροί γιατί πετύχαμε δύο πολύ καλούς ξένους παίκτες. Γενικότερα είχαμε ένα πρόβλημα στη θέση των ψηλών γιατί περίμενα ότι ο Λάζαρος Παπαδόπουλος θα επιστρέψει γρήγορα από την εγχείρηση, όμως δεν τα καταφέραμε να έρθει κι οι οικονομικές δυσκολίες δεν μας επέτρεψαν να πάρουμε έναν ακόμα παίκτη σε αυτή τη θέση», είπε ο Μαρκόπουλος σχολιάζοντας κάποια δεδομένα του περασμένου καλοκαιριού.

Οσο για τα συστατικά της επιτυχίας, ο Έλληνας τεχνικός τόνισε: «Οι παίκτες έδειξαν φοβερή διάθεση για να κάνουν το κάτι παραπάνω. Η καλή διάθεση κι ο καλός χαρακτήρας των παικτών δημιούργησε μέσα στην ομάδα ένα τέτοιο δέσιμο που κατάλαβαν από νωρίς ότι μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα όταν είναι όλοι μαζί. Με αυτή την πίστη των παικτών για κάτι καλύτερο σιγά σιγά άρχισαν να έρχονται τα αποτελέσματα κάτι που δυνάμωνε τους πάντες ακόμα περισσότερο για να προσπαθήσουν πιο σκληρά».

Τέλος, για τη δική του διάκριση, δεν μπορούσε παρά να τη μοιραστεί με τους συνεργάτες του και την ομάδα του, λέγοντας: «Είναι πολύ τιμητικός αυτός ο τίτλος, όμως το μπάσκετ είναι ένα ομαδικό άθλημα. Πολλοί παράγοντες χρειάζεται να συμμετάσχουν για να πάρει η ομάδα το αποτέλεσμα και για να φανεί η δουλειά που γίνεται μέσα στο γήπεδο. Οι παίκτες βοήθησαν τα μέγιστα, οι συνεργάτες μου εξίσου, το υπόλοιπο σταφ έκανε το καλύτερο δυνατό και η διοίκηση προσπάθησε σκληρά ώστε οι παίκτες να είναι ήρεμοι και να έχουν στο μυαλό τους μόνο το στόχο που έχουμε θέσει κι όχι άλλα πράγματα».