Έργα και στόχοι της διοίκησης Στεφανίδη

Όπως ήταν αναμενόμενο, στην ομιλία του στην γενική συνέλευση της ΚΜΑ, ο Παναγιώτης Στεφανίδης αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της διοίκησής του, ενώ μίλησε και για τις επαφές για χορηγίες και το τηλεοπτικό.

Αρχικά ο πρόεδρος της ΠΑΕ αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν στο ρόστερ, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Από τους 22 ποδοσφαιριστές που ανήκουν αυτή τη στιγμή στην ομάδα έχουμε δεχθεί μόνο δύο προσφυγές. Αυτές των Τσουμάνη και Σταυρόπουλου. Και με τους δύο ήρθαμε σε συμφωνία. Μπορεί με τον Σταυρόπουλο να βρισκόμαστε ακόμα στα δικαστήρια αλλά είμαστε πολύ κοντά στο να συνεχίσει στην ομάδα. Με τον Τσουμάνη από την άλλη από τα 30.000 ευρώ που του χρωστούσε η ΠΑΕ ρίξαμε το χρέος προς το πρόσωπο του στα 17.000 ευρώ. Ήρθαμε σε επαφή με τους εκπροσώπους των ποδοσφαιριστών. Συμφωνήσαμε μαζί τους αλλά δεν είχαμε τα χρήματα της προκαταβολής».

Για τις φημολογούμενες επαφές με την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» είπε: «Δεν υπάρχει καμία επαφή σε ό,τι αφορά χορηγία στη φανέλα ή στο γήπεδο με την Ελληνικός Χρυσός. Την προτείναμε στο πλαίσιο συγκεκριμένων δράσεων, όπως συμβαίνει και με άλλες εταιρείες. Παράδειγμα είναι η αγορά διαρκείας. Δεν είναι η μοναδική εταιρεία που μιλάμε. Ξέρω ότι υπάρχουν αντιδράσεις, αλλά δε με ενδιαφέρουν. Αναφέρθηκαν από δημοσιογράφους ονόματα δύο άλλων εταιρειών, τα οποία δημιούργησαν προβλήματα και τα ονόματα των οποίων δεν έπεσαν καν στο τραπέζι».

Ο Στεφανίδης ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά πως η διοίκησή του μιλάει για Β’ εθνική χωρίς αγορά ΑΦΜ («απομακρύνθηκε ένας εκ των μελών του ΔΣ, γιατί ενημερωθήκαμε από την ΚΜΑ ότι έκανε επαφές για ΑΦΜ… είπε χαρακτηριστικά»), ενώ για τον προϋπολογισμό της φετινής χρονιάς ανέφερε: «Τα έξοδα στην Β’ Εθνική είναι πολύ περιορισμένα. Περίπου 2,2 εκατ. ευρώ. Αυτά χρειάζεται η ΠΑΕ για τα τρέχοντα έξοδα τη νέα σεζόν. Δεν θα έχουμε μεγάλα συμβόλαια».

Για το θέμα του τηλεοπτικού συμβολαίου είπε: «Οι 300 χιλιάδες είναι λίγες. Μπορεί να έχουμε πρόβλημα ρευστότητας, αλλά δεν θα ξεφτιλίσουμε τον Άρη. Μετά από 15 μέρες άλλη ΠΑΕ έχει κλείσει ένα υπέρογκο τηλεοπτικό συμβόλαιο. Αν είχα δεχτεί τις 300 χιλιάδες ευρώ, τώρα θα ήμουν υπόλογος απέναντι σας. Προχωράμε σε επαφές με όλα τα κανάλια και περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις. Όλοι μας ζητούν πιστοποίηση ότι θα παίξουμε στη Β` Εθνική. Η σημερινή συνέλευση είναι πολύ σημαντική για να ολοκληρωθούν κάποια πράγματα. Αύριο είναι πιθανόν να γίνει νέα συνάντηση για το τηλεοπτικό, το οποίο θέλουμε να τελειώσουμε μέχρι την επόμενη Τετάρτη. Δεν μπορώ να σας πω το ποσό που ζητάμε, αλλά είναι αντάξιο του Άρη».

Για χορηγίες ανέφερε: «Υπάρχουν προχωρήσεις συζητήσεις για κάποιες άλλες χορηγίες αλλά και για το θέμα της ένδυσης. Έχουμε στα σκαριά ένα μεγάλο φιλικό, αλλά δεν μπορούμε να το κλείσουμε αν δεν ξέρουμε ποιοι θα είναι στην ΠΑΕ. Μπορεί να χαλάσει. Για αυτό πρέπει να πάρουμε μια απόφαση σήμερα».

Επίσης αναφέρθηκε στον στόχο που έχει τεθεί για συνολικό ποσό εσόδων: «Έχουμε σκοπό να αξιοποιήσουμε τα μαγαζιά της ΠΑΕ. Στόχος μας είναι τη νέα σεζόν τα έσοδα να είναι στα 4 εκατ. ευρώ, χωρίς τα διαρκείας. Έτσι θα έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, όπως να ανταποκριθούμε και στους πιστωτές», ενώ αποκάλυψε πως: «Υπάρχει ενδιαφέρον από ξένες ομάδες για τρεις παίκτες μας. Υπάρχουν συγκεκριμένες εξουσιοδοτήσεις που έχουν δοθεί από μάνατζερ με διορίες για να γίνουν οι μεταγραφές. Αν συνεχίσουμε την προσπάθεια για Β` Εθνική, μία από τις τρεις θα ολοκληρωθεί και θα φέρει έσοδα στην ομάδα».

Στο φινάλε της ομιλίας του ο Στεφανίδης ανέφερε ότι ο Κώστας Ελευθεριάδης θα είναι ο αντικαταστάτης του Γιάννη Ψηφίδη στη ΓΣ της ΠΑΕ.